Δυναμικό ΟΧΙ στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Πόρτο Γερμενό από τους κατοίκους

Με σύνθημα «Όχι στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Πόρτο Γερμενό, Ναι στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας» ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας πραγματοποίησε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θηβών στην είσοδο προς Βίλια.

 

""

 

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας καθώς και ο Κοσμήτορας της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Τάσσος και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι οποίοι τάχθηκαν ομόφωνα κατά της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στο Πόρτο Γερμενό. Από το δήμο Μεγαρέων παρευρέθηκε στη συγκέντρωση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιερόθεος Πολυχρόνης.

 

Η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας δήλωσε, κλείνοντας την ομιλία της, πως «Έτσι και αγγίξουν τη θάλασσα, δρόμος δε θα υπάρχει», συνοψίζοντας σε αυτή τη φράση την ομόφωνη απόφαση και πρόθεση δημοτών και αιρετών να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στο Πόρτο Γερμενό.

 

Στις ομιλίες τους ο κ. Πάντζας ανέφερε πως θα προσπαθήσει ώστε να πάει το θέμα στη βουλή, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στη διάκριση μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει πάρει και τη σχετική απόφαση για αδειοδότηση των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών και της Περιφέρειας, αναφέροντας πως η Περιφέρεια Αττικής ειναι το εκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο. σε αντίθεση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ειναι μια διορισμένη γραμματεια απο την εκαστοτε κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της Περιφερειας ειναι γνωμοδοτικές, ενω της αποκεντρωμενης αποφασιστικές Τέλος ανέφερε πως «Αναμενουμε την υλοποίηση της θεσης της Κυβερνησης για κατάργηση της αποκεντρωμένης διοίκησης, ωστε οι αποφασεις των εκλεγμένων οργάνων να υπερισχύουν των διορισμένων.

 

 

""

""

""

""

""

 

Ο κ. Πολυχρόνης, αντιδήμαρχος Μεγαρέων, δήλωσε στο MegaraTv: «Ο Δήμος Μεγαρέων και ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είναι αλληλέγγυος σε κάθε δίκαιο αγώνα γειτονικού Δήμου για την αποτροπή περιβαλλοντικών εγκλημάτων και την περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής. Είμαστε θύματα και εμείς, ως δήμος, παρόμοιων αποφάσεων στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι με συλλογικό αγώνα και με μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.»

 

""

 

Όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, που συγκροτήθηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι κάτοικοι του Δήμου, που διαδήλωσαν δυναμικά κλείνοντας και για περίπου μισή ώρα το δρόμο, βροντοφωνάζοντας ότι:

• δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πόρτο Γερμενό

• θα περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία και

• θα προστατεύσουμε μία από τις μοναδικές καθαρές παραλίες που μας απέμειναν.

Κανείς δεν θα μας διώξει από τον τόπο μας. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση του φυσικού πλούτου και των ακτών μας. 

 

""

""

""

""

""

""

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button