Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Υποκριτική και γεμάτη ψεύδη η στάση του κ. Σταμούλη

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 21/9/2018 με μοναδικό θέμα τη «γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκτροφής θαλάσσιων ιχθύων του ΔΑΝΙΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ στη θέση ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ ΜΕΓΑΡΩΝ», ο κ. Σταμούλης λειτούργησε για άλλη μια φορά διχαστικά και πόλωσε το κλίμα καλής προαίρεσης της αντιπολίτευσης με αχαρακτήριστη συμπεριφορά και ασύστολα ψεύδη εις βάρος των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα για μια ακόμα φορά θεώρησε υπαίτιο για την αδειοδότηση και εγκατάσταση των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα, τον τ. Δήμαρχο κ. Μαρινάκη!

Είπε ψέματα μπροστά στο κοινό που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση για να καλύψει τη δική του υποκριτική στάση.
Ο κ. Σταμούλης ενώ γνώριζε ότι η αδειοδότηση για την εγκατάσταση της υπάρχουσας πλωτής μονάδας έχει δοθεί από το 2008 και ο δήμος εισέπραττε τα ετήσια μισθώματα κανονικά από τότε, κατηγόρησε ως υπαίτιο τον κ. Μαρινάκη!

Για να ενισχύσει τα ψεύδη του πρόσθεσε κι άλλα λέγοντας ότι ο κ. Μαρινάκης συναίνεσε στην εγκατάσταση αυτή με την τοποθέτηση του στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε αυτούσια την τελευταία παράγραφο της παρέμβασης του τ. Δημάρχου στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 27 Μαΐου 2011 ώρα 10.38:

«…Συγκεκριμένα: Στη Νέα Πέραμο υφίστανται οι εξής απαγορευτικοί λόγοι. Πρώτον εκτός από τον ήδη ανεπτυγμένο οικισμό της Ν. Περάμου υφίστανται οι οικισμοί του Νερακίου, του Λουτρόπυργου και του Ήρεμου Κύματος, όπου λειτουργούν και τα ξενοδοχεία «Ακτή» και «Μεγάλο Πεύκο». Δεύτερον λειτουργούν στην περιοχή αυτή βιομηχανικές εγκαταστάσεις ήτοι ο Σταθμός Φυσικού Αερίου στη Νήσο Ρεβυθούσα, καθώς και τα ΕΛ.ΠΕ, όπου διατηρείται προβλήτα φορτοεκφόρτωσης και εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Τρίτον στην περιοχή αυτή υφίστανται οι παραλίες κολύμβησης Ήρεμο κύμα, Νέα Πέραμος, Ακρογιάλι, Νεράκι και Λουτρόπυργος. Τέταρτον παρατηρείται ασυμβατότητα της εν δυνάμει ΠΟΑΥ στην περιοχή αυτή με το εν εξελίξει νέο Γ.Π.Σ για την αλλαγή χρήσεων γης και την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και με διαδικασία χωροθέτησης μαρίνας τουριστικών σκαφών στη Ν. Πέραμο, που ομοίως βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας υφίστανται οι εξής απαγορευτικοί λόγοι. Πρώτον στην περιοχή αυτή υφίστανται οι οικισμοί του Πανοράματος του Στίκα, του Βαρδάρεως και της Βαρέας Μεγάρων και λειτουργεί το ξενοδοχείο «Κοκκίνης». Δεύτερον υφίστανται οι Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις των «λατομείων Καστάνης-Λαρσινός», των εργοταξίων της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ για τις σήραγγες Κακιάς Σκάλας η νήσος Ρεβυθούσα-(φυσικό αέριο) καθώς και η προβλήτα φορτοεκφόρτωσης ΕΛ.ΠΕ. και εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Τρίτον υφίστανται πολλές παραλίες, που δε φέρουν ιδιαίτερη ονομασία. Τέταρτον παρατηρείται ασυμβατότητα της εν δυνάμει ΠΟΑΥ στην περιοχή αυτή με το νέο Γ.Π.Σ για την αλλαγή χρήσεων γης και την ανάπτυξη της παραλίας Μεγάρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την υφιστάμενη χωροθέτηση προσωρινού καταφυγίου τουριστικών σκαφών (μαρίνας) στην Πάχη και με την ανάπτυξη του νότιου τομέα, η οποία αποτελεί εκπεφρασμένη πολιτική του Δήμου μας γενικότερα. Στην περιοχή τόσο της Ν. Περάμου όσο και της Κακιάς Σκάλας οι αποστάσεις των προαναφερόμενων σημείων, οικισμών, ξενοδοχείων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, λιμενικών εγκαταστάσεων διακίνησης πετρελαιοειδών και παραλιών από τις εν δυνάμει ΠΟΑΥ, υπό στοιχεία ΥΔΚ5 και ΥΔΚ4 αντίστοιχα, είναι κατώτερες από τις ελάχιστες που θέτει ως κριτήριο η επίμαχη ΚΥΑ για τη χωροθέτηση ΠΟΑΥ. Προτείνεται η χωροθέτηση ΠΟΑΥ στο Δήμο Μεγαρέων, μόνο αφού ληφθούν υπόψη οι προαναφερθείσες πραγματικές συνθήκες, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός ιχθυοκαλλιεργειών με γνώμονα την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, εάν αυτός είναι δυνατός. Ως προς τις εν δυνάμει, βάσει της επίμαχης ΚΥΑ, ΠΟΑΥ στις περιοχές της Ν. Περάμου (ΥΔΚ5) και τις Κακιάς Σκάλας (ΥΔΚ4) προτείνεται η κατάργησή τους, καθότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 7 της υπό διαβούλευσης ΚΥΑ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ»

Η παραπάνω αποσπασματική τοποθέτηση, η οποία αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης τοποθέτησης επί του συνόλου του προσχεδίου του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού, αποδεικνύει περίτρανα την αντίθεση του δήμου και του τ. Δημάρχου κ. Μαρινάκη το 2011 για την εγκατάσταση των πλωτών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στα διοικητικά όρια της περιφέρειας του δήμου μας.

Η διοίκηση Μαρινάκη μάλιστα αρνήθηκε να εισπράττει τα ετήσια μισθώματα από το 2011 και μετά. Συγχρόνως έλαβε όλες τις αποφάσεις που έπρεπε να λάβει (Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης) και συμμετείχε στο κοινό μέτωπο των Δήμων κατά του εθνικού χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες με διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και προσφυγές σε όλα τα αρμόδια όργανα με κύριο αυτό του ΣτΕ, με σκοπό την ακύρωση του νόμου.

Παρά όλα τα προαναφερόμενα ο κ. Σταμούλης θέλοντας να καλύψει την δική του υποκριτική στάση σχετικά με την επέκταση των υπαρχουσών ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και τη σιγή ιχθύος που τήρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 11/9/2018 σχετικά με την ίδρυση της νέας πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Κακιά Σκάλα, ενώ γνώριζε τα πάντα, επέρριψε ευθύνες στον κ. Μαρινάκη!

Μέχρι εκεί έφτασε το μέγεθος της άθλιας προπαγάνδας του.
Με ψέματα προσπάθησε να καλύψει τη δική του υποκριτική στάση, αφού επί 3 χρόνια αποδέχεται τη δωρεά ψαριών από την υπάρχουσα μονάδα, τα οποία μάλιστα πουλούσε στον κόσμο έναντι 3 αρχικά και ακολούθως 5 ευρώ!

Ακόμα και μια πατροπαράδοτη γιορτή όπως η ψαράδικη βραδιά τη μετέτρεψε σε εμποροπανήγυρη!
Είναι δυνατό λοιπόν από τη μια να είσαι αντίθετος με την ίδρυση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον τόπο σου και από την άλλη να δέχεσαι ευχάριστα τις δωρεές ψαριών από την υπάρχουσα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας;

Σύμφωνα με ομολογία του ίδιου, ο κ. Σταμούλης γνώριζε για την αίτηση ίδρυσης νέας πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Κακιά Σκάλα από τις 7/9/2018.
Όμως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 11/9/2018 δεν ανέφερε απολύτως τίποτα! Τήρησε σιγή ιχθύος!

Αυτός που ανέδειξε το θέμα ήταν ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος ζήτησε την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού στένευαν και τα χρονικά περιθώρια γνωμοδότησης (λήξη την 9/10/2018).
Για μια ακόμα φορά ο κ. Σταμούλης και η διοίκηση του πιάστηκαν στον ύπνο.

Μια τόσο σοβαρή υπόθεση που επεξεργάζονται άλλοι φορείς από τις 9/7/2018 γίνεται γνωστή στη διοίκηση στις 7/9/2018 και αυτή αντί να επιδείξει ισχυρά αντανακλαστικά, στις 11/9/2018 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σιωπά και αποκρύπτει το θέμα!

Αυτή η διοίκηση και αυτός ο Δήμαρχος επιζητούν ξανά την ψήφο σας. Θα ανταποκριθείτε θετικά ή θα τους αποδοκιμάσετε; Σκεφτείτε το.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button