Τροπολογία για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές αποφοίτους Λυκείου

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε από τους βουλευτές Δυτικής Αττικής, Γεώργιο Κώτσηρα και Αθανάσιο Μπούρα, τροπολογία – προσθήκη προκειμένου να ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όσοι διαμένουν μόνιμα στην περιοχή αυτή, ακόμα και εάν υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής.
Η τροπολογία έγινε αποδεκτή.

Δείτε τα δελτία τύπου των κ.κ. Γ. Κώτσηρα και Αθ. Μπούρα:

Δήλωση του Γιώργου Κώτσηρα, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στη Δυτική Αττική για την Βουλευτική Τροπολογία που κατέθεσε, ώστε να ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι Λυκείων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

«Κατατέθηκε από εμένα και τον συνάδελφο κ. Μπούρα τροπολογία – προσθήκη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όσοι διαμένουν μόνιμα στην περιοχή αυτή, ακόμα και εάν υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό παύει μια αδικία που αφορά σε μεγάλο βαθμό περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και, ιδιαίτερα, τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας που ανταποκρίθηκε στην ανάγκη αυτή και αποδέχθηκε την πρόταση για ένα θέμα που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απασχολούσε την κοινωνία της περιοχής.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις κοινωνίας της Δυτικής Αττικής με πράξεις.»

Δείτε το δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Αθανάσιου Μπούρα:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας μαζί με το Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Κώτσηρα κατέθεσαν τροπολογία, η οποία και επισυνάπτεται, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την οποία ορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές και απόφοιτοι στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όσοι διαμένουν μόνιμα στην περιοχή αυτή, ακόμα και εάν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής.

Με την τροπολογία αυτή ολοκληρώνονται στο 100% οι ενέργειες που είχε ξεκινήσει ο κ. Μπούρας πριν δύο χρόνια (Ιανουάριο του 2018) με αφορμή τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου το Νοέμβριο του 2017. Με συντονισμένες παρεμβάσεις προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη με αρ. Πρωτ.886/23-01-2018 επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Μπούρας, θεσπίστηκε η ειδική διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν.4521/2018, άρθρο 42, παράγραφος 4.

Δείτε την τροπολογία εδώ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button