Βγήκε η διαταγή για ενίσχυση της Δυτικής Αττικής με 150 αστυνομικούς

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν ενισχυθεί με 150 άνδρες οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τη σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Αστυνομίας, που θα προέρχονται από την ομάδα ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε. Όπως δήλωσε και πριν μερικές ημέρες ο αναπλ. Υπουργός για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Βορίδη, η αστυνόμευση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής θα ενισχυθεί ώστε να αρχίσουν αυξημένοι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και τα παράνομα κυκλώματα που διακινούν όπλα και ναρκωτικά.

 

«Μετά τη 10η Νοεμβρίου η Δυτική Αττική θα ενισχυθεί με προσωπικό των «Ομάδων Δέλτα», οι οποίες καταργήθηκαν. Γύρω στα εκατόν πενήντα άτομα θα ενισχύσουν τη Δυτική Αττική, τα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο, τον Δήμο Αχαρνών. Αρκετή δύναμη είναι. Μπορεί να μην φθάνει, αλλά εκατόν πενήντα άτομα είναι εκατόν πενήντα άτομα στην περιοχή. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την πληροφόρηση, τους ελέγχους και την επέμβαση. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης. Το είπε και ο κ. Βορίδης. Χρειάζονται και άλλα μέτρα από άλλα Υπουργεία, ώστε οικονομικά να ενισχυθεί η περιοχή, να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον γενικότερο κοινωνικό ιστό.»

 

Τα ναρκωτικά από κάπου έρχονται και κάπου πηγαίνουν, πρόσθεσε ο κ. Τόσκας Τα κλεμμένα από κάπου έρχονται και κάπου πηγαίνουν. Επομένως, είναι τελείως λάθος να πούμε ότι μας φταίει αυτή η περιοχή ή μας φταίνε πολύ περισσότερο οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνολική παραβατικότητα.

 

«Υπάρχει παραβατικότητα από συγκεκριμένες ομάδες που εκμεταλλεύονται, όμως, έναν περίγυρο και ένα κλίμα. Από τις πρώτες μέρες, λοιπόν, όταν με ενημέρωσαν και μου είπαν για τις δυναμικές ενέργειες που κάνουν -για να είμαι ειλικρινής- τους είπα: «Όχι, είναι λάθος αυτό. Πρέπει να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία, η κανονική ροή των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα.» Οι μεγάλες δράσεις που γίνονται σε μια μέρα και ξεχνιούνται για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, πράγματι, αποδίδουν για μια μέρα. Δεν έχουν διάρκεια. Και εκεί είναι η όλη προσπάθειά μας.»

 

Να σημειώσουμε πως από το Μάιο του 2015 υπάρχει ειδκό σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική που μέχρι στιγμής εφαρμοζόταν μόνο σε Μενιδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

 

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button