Δημοτικό Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου γίνεται πραγματικότητα τον Ιανουάριο 2013.

Σε υλοποίηση προηγούμενης εξαγγελίας του προβαίνει ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης με την ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης στην παιδεία για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Όπως είναι γνωστό, κάτω από το δυσβάσταχτο οικονομικό καθεστώς το οποίο βιώνουμε, η πιο πληγείσα τάξη είναι αυτή των απόρων και ευπαθών ατόμων, τα οποία αυτή τη στιγμή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Σε αυτή την τάξη η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και να την βοηθήσει προσδίδοντας της ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και τη διεκδίκηση εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην προσπάθεια αυτή έχει βρει συμπαραστάτες αρκετούς Καθηγητές και Καθηγήτριες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες του εθελοντικά.

 

Χθές, 17/12/2012, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με μερίδα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να στελεχώσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Τους καλωσόρισε και τους συγχάρηκε για την ευαισθησία τους να στηρίξουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλώντας και όσους καθηγητές επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτήν προσπάθεια.

 

Το Φροντιστήριο έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει την λειτουργία του στα μέσα Ιανουαρίου 2003.

Στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημάργου στο τηλέφωνο 2296081841 προκειμένου να πληροφορηθούν λεπτομέρειες και να δηλώσουν συμμετοχή.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να είναι κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων.

 

Κοινωνικά κριτήρια

 

·         Άνεργοι γονείς

·         Χαμηλό οικογενειακό εισόδημα το προηγούμενο έτος, έως €10.000

·         Αναπηρία γονέων ή άλλων μελών οικογένειας

·         Άποροι γονείς

·         Πολυτεκνία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button