Απάντηση σε δημοσιεύματα στον Τύπο περί πληρωμής του προσωπικού του Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος»

Σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», ενημερώνουμε ότι τη στιγμή αυτή που γράφεται  το δελτίο τύπου, οι υπάλληλοι έχουν πληρωθεί όλοι (από την Πέμπτη 13/12/2012)  και ο σχετικός τραπεζικός τροφοδότης λογαριασμός έχει πιστωθεί ήδη με το δώρο Χριστουγέννων και την μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων για τις 27/12/2012.

Το πρόβλημα το  οποίο προέκυψε ήταν καθαρά λειτουργικό, αφού το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι διοικητικές υπηρεσίες του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ» είχαν την υποχρέωση εκ του νόμου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Η μετάπτωση των στοιχείων από τις υπεύθυνες υπαλλήλους δεν ήταν εύκολη και δημιούργησε προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να μην τοποθετηθούν στο λογαριασμό της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών τα χρήματα που έπρεπε στις ημερομηνίες που έπρεπε.

Όμως προκαλεί εντύπωση ο λόγος, από μερίδα του τύπου, περί «πικρής κομπόστας» για το Δήμαρχο καθώς και περί δηλώσεων και εγγυήσεων από πλευράς του για να μη χαλάσει το πολιτικό του πρεστίζ.

Τι υποδηλώνετε άραγε, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Δημάρχου περί δήθεν ασυνέπειας του λόγου του;

Πότε ο Δήμαρχος διέψευσε την Αντιδήμαρχο;

Όταν η κ. Κακαρίκου εξέφρασε ανοιχτά την αγωνιώδη προσπάθεια της να μείνει όρθιος ο δήμος και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος με αλλεπάλληλες δηλώσεις του στον τύπο εξέφραζε επίσης την αγωνία του για τη βιωσιμότητα του.

Ή μήπως όταν η κ. Κακαρίκου με στοιχεία που παρουσίασε απέδειξε ότι οι διαταγές πληρωμών από φυσικά πρόσωπα στα οποία χρωστάει ο δήμος, πολλαπλασιάστηκαν από τότε που τα ώθησε με δηλώσεις του στον τύπο ο κ. Σταμούλης να προβούν σε αυτές (τις διαταγές πληρωμών) για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους;

Μέσα στο μήνα Δεκέμβριο έχουμε δεχτεί από συμπολίτες μας αγωγές και διαταγές πληρωμών που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ!

Ποιος ευθύνεται γι αυτό;

Ποιος θέτει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων;

Ποιος αρνείται να εκταμιευτεί το δάνειο που αφορά στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου προς τους συμπολίτες μας, ο Δήμαρχος ή η κ. Κακαρίκου;

Καθημερινά δίδεται μεγάλη μάχη και γίνεται μεγάλος αγώνας για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να υποβαθμίσει αυτή την προσπάθεια.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια και όσο κι αν ο κ. Σταμούλης και η παρέα του κάνουν πιο έκδηλη την ασέβεια τους προς τους συμπολίτες μας με το να εξακολουθούν να κάνουν προσφυγές εναντίον της εκταμίευσης του δανείου, το μόνο που θα πετυχαίνουν είναι να αφαιρούν το δικαίωμα των συμπολιτών μας να πάρουν πιο γρήγορα τα χρήματα τους.

 

Η νέα προσφυγή που άσκησε ο κ. Σταμούλης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει ημερομηνία 10/12/2012! Δεν υπάρχει ιερό και όσιο! Απορούμε πώς μπορεί να αντικρίσει τους συμπολίτες μας που περιμένουν να πάρουν μια μεγάλη ανακούφιση από τη λήψη  αυτών των χρημάτων.

Όμως με περισσό θράσος εξακολουθεί να εξαπολύει ύβρεις εναντίον του Δημάρχου που αγωνίζεται για την αποπληρωμή του υπέρογκου χρέους του δήμου απέναντι στους συμπολίτες του. Οι ύβρεις αυτές είναι ύβρεις όχι μόνο εναντίον του Δημάρχου, αλλά και εναντίον των ίδιων των συμπολιτών του.

Δυστυχώς για τον κ. Σταμούλη, οι συμπολίτες μας τον έχουν καταλάβει και θα του δώσουν σύντομα το μάθημα που του αξίζει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button