Διαγωνισμός Αερόστατου 2016

Για 13η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων διοργάνωσε διαγωνισμό αεροστάτου στο Κουρκούρι Μεγάρων.

 

Πρόκειται για την αναβίωση ενός τοπικού εθίμου με βαθιές ρίζες. Παλιά οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα «πέταγαν» κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος καθιέρωσε στις μέρες μας το πέταγμα να γίνεται κάθε Κυριακή της Τυρινής. Η εκδήλωση εντάσσεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μεγαρέων.

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος και έτσι περισσότερα από 100 αερόστατα γέμισαν τον ουρανό των Μεγάρων δίνοντας ένα γιορτινό και χαρούμενο χρώμα. Κάθε συμμετοχή λάμβανε εξ αρχής έναν έπαινο και στο τέλος απονεμήθηκαν τα εξής πέντε βραβεία στους παρακάτω νικητές:

1. Για το μεγαλύτερο αερόστατο: Πέγκος Γεώργιος.

2. Για το μικρότερο αερόστατο : Τσίγκρης Λεωνίδας

3. Για αυτό που πήγε πιο μακριά: Τζανετοπούλου Ιωάννα

4. Για το όμορφο: Κατερινίτσα Μαρία & Γιώργος.

5. Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές: Μπουρλέσας Άγγελος

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα σχολεία κατασκευής αεροστάτου στις 7/3 στη Νέα Πέραμο και στις 9/3 στα Μέγαρα, και όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στο διαγωνισμό την Κυριακή της Τυρινής.

 

Επίσης να ευχαριστήσουμε την Αλέκα Σταματιάδη για της φωτογραφίες και τέλος ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου που συνέβαλλαν  στην επιτυχημένη διοργάνωση. 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button