Επιστολή Γ. Πομώνη: Ο κύριος Δήμαρχος να ξεκαθαρίσει άμεσα πως θα αποπληρωθεί το χρέος της ΔΕΥΑΜ

Επειδή ο κ. Δήμαρχος αποφεύγει στο δημοτικό συμβούλιο συστηματικά να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα μου, στο πως θα ρυθμιστεί και από ποιους θα ζητηθεί η αποπληρωμή του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ, είμαι αναγκασμένος πλέον για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα να τον καλέσω μέσω του Τύπου να απαντήσει.

Αυτό οφείλει να το πράξει με σαφήνεια, χωρίς τις συνήθεις υπεκφυγές και αοριστολογίες του, γιατί μετά την εφαρμογή της πολυδιαφημισμένης συμφωνίας που υπέγραψε με την ΕΥΔΑΠ, που ιδιωτικοποιείται, θα παραμείνει χρέος τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ στο δήμο, το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Η γενικόλογη και αόριστη αναφορά του, για τακτοποίηση του χρέους μέσω του τέλους αποχέτευσης, γεννά ερωτήματα και φοβάμαι πως αποκρύπτει νέα αύξησηχαράτσι που θα επιβληθεί για πολλά χρόνια στους πολίτεςκαταναλωτές.

Εδώ πρέπει να αναφέρω πως το κύριο επιχείρημα του Δημάρχου, ότι ο αυθαίρετος καθορισμός του τέλους αποχέτευσης από τον ίδιο στο υπερβολικό 70% ήταν αναγκαίος για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας του βιολογικού, κατέρρευσε με την αποκάλυψη του σκανδάλου της λυματολάσπης και την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται.

Ακόμα γι’ αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο, που για να βοηθήσω την αποκάλυψη του αναγκάστηκα να ταξιδέψω στην Βόρεια Ελλάδα, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο «αποκλειστικός μας μεταφορέας» κ. Στέφανος Μπέης με εντολή του «εκλεκτού μας δημάρχου» κ. Γιαν. Μαρινάκη έπαιρνε όλες τις εισπράξεις (800.000 περίπου) του τέλους αποχέτευσης, διακινώντας την λυματολάσπη όπου και όπως τον βόλευε.

Δηλαδή όπως θα έλεγε και ο σοφός λαός για αυτή την Μπε(η)κη ανάθεση «Γιάννης κέρναγε με τα λεφτά των καταναλωτών και Στέφανος έπινε στο όνομα της συγγένειάς τους».

Εκτός όμως όλων αυτών ο «οικονόμος» μόνο στα λόγια δήμαρχος μας, πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη αύξηση που εμφανίζει επί θητείας του το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ, όταν η ΔΕΥΑΜ το αντίστοιχο διάστημα συνεχίζει να εισπράττει εκτός του τέλους αποχέτευσης και τους λογαριασμούς του νερού, χωρίς το οικονομικό βάρος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν στο δήμο.

Επιπλέον, για πολλοστή φορά, πρέπει να αναφέρω ότι οι λάθος επιλογές του κ. Μαρινάκη, όπως το να μην παραχωρήσει τη διαχείριση του δικτύου αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ (που μας προτάθηκε στο αρχικό προσύμφωνο) και το να επιχειρεί μεθοδευμένα την επανασύσταση της κύριας υπεύθυνης για το χρέος ΔΕΥΑΜ με προίκα τα σκουπίδια, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την βιωσιμότητα του δήμου και άκρως επιβαρυντικές για τους δημότες.

Επειδή ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι ακόμα αργά να αλλάξουν αυτές οι επιζήμιες για το μέλλον του τόπου επιλογές, καλώ τον δήμαρχο μας έστω και τώρα, να συνετιστεί και να αλλάξει τα σχέδια του ξεκαθαρίζοντας ότι: α) δεν θα αυξήσει το τέλος αποχέτευσης, αλλά αντίθετα θα το μειώσει στο υποχρεωτικό 40% β) δεν θα επανασυστήσει την αμαρτωλή και σπάταλη ΔΕΥΑΜ, αλλά θα ολοκληρώσει την εκκαθάριση της γ) θα επαναφέρει το θέμα της ανάληψης της διαχείρισης του δικτύου αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο για αλλαγή της απόφασης δ) θα διαπραγματευτούμε με την ΕΥΔΑΠ με την παρουσία όλων μας τη συνολική διαγραφή του χρέους στηριζόμενοι στην παραπάνω απόφαση μας.

Τέλος, ως εμπειρότερος στα κοινά, θέλω να συμβουλεύσω τον «παντογνώστη» Δήμαρχο μας, ότι αποφάσεις για τόσο κρίσιμα ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται συναινετικά από ΟΛΟΥΣ μας, με γνώμονα το διαχρονικό συμφέρον του τόπου μας, που οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε και όχι αυταρχικά από τον ΈΝΑΝ, με οδηγό το εφήμερο πολιτικό του όφελος που αλαζονικά αυτός ονειρεύεται!

Υ.Γ.: Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, και με τα πόδια να φέρνατε εσείς και ο εξάδελφος σας από την βόρεια Ελλάδα τα αποδεικτικά στοιχεία της λυματολάσπης που αναφέρατε στις συνεντεύξεις σας τον Μάρτη, μετά από τόσους μήνες θα είχαν φτάσει στα Μέγαρα και στο δημοτικό συμβούλιο που τα αναμένουμε με αγωνία!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button