Αφιέρωμα στα Μέγαρα στην εκπομπή «Από τόπο σε τόπο»

Η τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού της Βουλής των Ελλήνων «Από τόπο σε τόπο» που προβάλλει τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, με λαογραφικές καταγραφές και οδοιπορικά σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, φιλοξένησε και ανέδειξε τα «ιστορικά Μέγαρα Αττικής».

Η εκπομπή που προβλήθηκε εχθές ήταν ένα αφιέρωμα στα «ιστορικά Μέγαρα με την πανάρχαια πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια μουσική παράδοση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο παρουσιαστής, αρχισυντάκτης και ερευνητής Λαογραφίας, Χρήστος Μυλωνάς.

Στο μεγάλο αυτό αφιέρωμα του τόπου και της ιστορίας των Μεγάρων συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων, το Λαογραφικό συγκρότημα, ο Σύλλογος «Χορός της Τράτας» ο Χορευτικός Όμιλος Μεγάρων, η μεικτή Χορωδία του Δήμου, η χορωδία Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, εκλεκτοί ντόπιοι μουσικοί και ερμηνευτές.

Ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν, καθώς και στον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Γκίνη για την πολύτιμη συνεργασία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button