Ηρόδωρος: Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό

Δελτίο τύπου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων:

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, στα πλαίσια της εκπόνησης σχεδίου για την αντιμετώπιση πιθανής μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, με την συμμετοχή Υπηρεσιακών παραγόντων και προϊσταμένων όλων των δομών (ΚΑΠΗ, Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», Αθλητικές εγκαταστάσεις) και του Υγιεινολόγου Θεόφιλου Ρεμπή, αποφασίστηκαν τα εξής:

Στην παρούσα φάση η πρόληψη και η τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι η ενδεδειγμένη ενέργεια. Και προς την κατεύθυνση αυτή προτείνονται:

  • Η ενημέρωση των ωφελούμενων των δομών για τα μέτρα προστασίας με την ανάρτηση των οδηγιών που προτείνει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων (οδηγίες τους έχουν αναρτηθεί σε όλες τις δομές).
  • Η προφορική ενημέρωση των ωφελούμενων και η επίδειξη, όταν χρειάζεται, του τρόπου εφαρμογής των μέτρων.
  • Η αυξημένη επιτήρηση, εκ μέρους του προσωπικού, ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα στους χώρους των δομών.
  • Η διαρκής απολύμανση, εκ μέρους του προσωπικού, των αντικειμένων που αγγίζουν συχνά οι εξυπηρετούμενοι (πόμολα, κουδούνια, παιχνίδια, σκεύη, κλπ).
  • Η προμήθεια επαρκούς ποσότητας υπεροξειδίου του χλωρίου, ως του πλέον ενδεδειγμένου απολυμαντικού για την παραπάνω ενέργεια, αφού είναι ασφαλές για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
  • Η αυξημένη επιτήρηση, εκ μέρους του προσωπικού, ώστε να παραμένει στο σπίτι του κάθε περιστατικό που θα παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης (κόπωση, πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κλπ).

Την στιγμή που ουδεμία ένδειξη μόλυνσης υπάρχει, η απολύμανση των χώρων είναι ένα ανώφελο μέτρο και μοιάζει με βολές εναντίον ενός ανύπαρκτου εχθρού. Ωστόσο ο συνεργάτης του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» υγιεινολόγος κ. Θεόφιλος Ρεμπής, έχει εξασφαλίσει τα υλικά για την άμεση και αποτελεσματική απολύμανση, εφόσον χρειαστεί.

Με όλα τα παραπάνω, οι ωφελούμενοι των υπηρεσιών μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και να γνωρίζουν ότι το Ν.Π.Δ.Δ. Ηρόδωρος του Δήμου Μεγαρέων, έγκαιρα και υπεύθυνα, θα τους ενημερώνει για την οποιαδήποτε εξέλιξη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button