Εγκρίθηκε επιχορήγηση υπέρ Προνοιακών Ιδρυμάτων και ανάμεσά τους και του συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων

Δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μπούρα, του οποίου οι παρεμβάσεις συνοδήγησαν στην έγκριση επιχορήγησης οικονομικής βοήθειας υπέρ των προνοιακών ιδρυμάτων ανάμεσά τους και του συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων, πληροφορεί περαιτέρω:

Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Προνοιακών Ιδρυμάτων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, για το οικονομικό έτος 2020.

Στην εν λόγω απόφαση περιλαμβάνονται τρεις Σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία- Το Εργαστήρι στα Άνω Λιόσια, επιχορηγείται με ποσό 157.000,00 ευρώ, ο Σύλλογος Προστασίας & Αρωγής Παιδιών με Εγκεφαλικές Κακώσεις και Α.Μ.Ε.Α. στα Μέγαρα, με ποσό 66.000,00 ευρώ και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αναπήρων Παιδιών και Νέων «ΕΥΡΥΝΟΜΗ» στην Ελευσίνα, με ποσό 9.900,00 ευρώ.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Θανάση Μπούρα, εδώ και αρκετούς μήνες, με διαρκείς επαφές με τους αρμόδιους τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη χρηματοδότηση για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις διοικήσεις και τα μέλη των συλλόγων με αναπηρία της Δυτικής Αττικής και θα στέκεται αρωγός στις ανάγκες και στο έργο τους.

Επισυνάπτεται σχετική Απόφαση.

Δ12 Γ.Π.46527-1388

Παρόμοια άρθρα

Back to top button