Δ. Δάλλας: «Αγροτική Ανάπτυξη στον Δήμο Μεγαρέων, μια άγνωστη λέξη»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του Δημητρίου Δάλλα, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Σπύρο Κορώση.

Ξεκινώντας τη θητεία μου το 2019, είχα όνειρο να προσφέρω στον συμπολίτη μου, να βοηθήσω να αναπτυχθεί η πόλη μου και να γίνω χρήσιμος σε τομείς που γνωρίζω αρκετά καλά όπως ο αγροτικός τομέας.

Δυστυχώς, όμως, απογοητεύτηκα βλέποντας τη διοίκηση να απαξιοί να οργανώσει έναν τομέα-κλειδί της οικονομίας του Δήμου μας. Να μη δημιουργεί εξειδικευμένη επιτροπή αγροτικής ανάπτυξης και να περιορίζει την προοπτική αυτού του τομέα εντάσσοντάς τον σε μία από τις πολλές αρμοδιότητες που κατείχε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος. Όπως ήταν φυσικό, αυτή η δομή διαμερισμού αρμοδιοτήτων δεν μπορεί να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τις λύσεις που απαιτούνται.

Ως μέλη του αγροτικού συλλόγου, κάναμε όλες τις ενέργειες με τους συναδέλφους μου και καταφέραμε να έχουμε στη διάθεσή μας -και κατ’ επέκταση στη διάθεση του Δήμου μας- μία δωρεάν μελέτη από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ).

Η μελέτη αυτή αφορά την κατασκευή ειδικών υδρομαστευτικών έργων για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα, έργα που θα δώσουν ζωή στον μεγαρικό κάμπο και σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτόν και η διοίκηση του Δήμου μας δεν την αξιοποίησε ποτέ.

Παράλληλα, περιμέναμε να συμπαρασταθεί στα αιτήματά μας σε μια σειρά ζητημάτων από την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού εργατών γης, έως το κόστος παραγωγής και την αποτύπωση της αγροτικής παραγωγής στις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Μάταια ελπίζαμε όπως αποδείχθηκε γι άλλη μια φορά, καθώς η σημερινή διοίκηση ήταν απούσα, μη αντιλαμβανόμενη πως ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σημαίνει θέσεις εργασίας (άμεσες κι έμμεσες) κι ανάπτυξη για όλη την περιοχή.

Είμαι βαθιά ικανοποιημένος που ο συνδυασμός «Νέα Δύναμη», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σπύρο Κορώση, ανέλυσε και δεσμεύθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα με συγκεκριμένο σχέδιο και πράξεις.

Ενίσχυση με υδρομαστευτικά έργα, ίδρυση κέντρου αγροτικής εκπαίδευσης, συμπαράσταση και πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία για τα αιτήματά μας, με ενέργειες για προϊόντα Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης και αύξηση ποσοστού επιδότησης των αγροτικών σχεδίων βελτίωσης και των προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ. Η περιοχή μας αδικείται σε αυτόν τον τομέα, καθώς στην πολιτική των επιδοτήσεων λαμβάνει σχετικά μικρό ποσοστό ως περιοχή της Αττικής, ίδιο στον σχεδιασμό όπως σε μεγαλουπόλεις με χαρακτηριστικά αστικών κέντρων.

Έχει έρθει η στιγμή να αναλογιστούμε εάν η αδράνεια είναι αυτή που μας αξίζει, εάν θα χάσουμε κι άλλο χρόνο μέχρι να αλλάξει κάτι, ή εάν θα πάμε άμεσα ένα βήμα μπροστά τις πόλεις μας από την πρώτη ημέρα της νέας διοίκησης.

Βλέποντας το σχέδιο της «Νέας Δύναμης» και του υποψηφίου Δημάρχου Σπύρου Κορώση, είμαι πεπεισμένος πως ως επόμενη διοίκηση του Δήμου μας θα δούμε τις πόλεις μας να αλλάζουν πολύ γρήγορα προς το καλύτερο. Επιζητώ τον σταυρό προτίμησής σας δεσμευόμενος πως τόσο για τον αγροτικό τομέα, όσο και για τις πόλεις μας στο σύνολό τους, θα εφαρμοστεί σχέδιο που γρήγορα θα αποδώσει καρπούς.

Αξίζουμε καλύτερες μέρες,

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Ιωάννη Δάλλας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Νέα Δύναμη»
κι υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button