Γιάννα Ρήγα: «Δεν είμαστε έρμαια “μιας καρέκλας”. Αγωνιζόμαστε με καθαρό πρόσωπο για τον Δήμο»

Ακολουθεί ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων και υποψήφιας συμβούλου με τον νέο δημοτικό συνδυασμό «Νέα Δύναμη», Γιάννας Ρήγα.

«Φίλοι» μας διαδίδουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Κορώσης, και εγώ υπήρξαμε μέλη της Διοίκησης Σταμούλη και δεν αντιδράσαμε στην πολιτική της, οπότε είμαστε συνυπαίτιοι για την παρακμή και την ανυπαρξία έργου στο Δήμο μας.

Απαντώντας λοιπόν θα ξεκινήσω με μια διαπίστωση. Στα πολιτικά δρώμενα υπάρχουν δύο ειδών “καρέκλες”.

Από τη μία είναι οι καρέκλες που κάθεσαι εφησυχασμένος πάνω στις “δάφνες της εξουσίας” και από την άλλη είναι αυτές οι γεμάτες “καρφίτσες” που δε σου επιτρέπουν να καθίσεις και σε “σπρώχνουν” να βγεις από το γραφείο, να τρέξεις στις γειτονιές του Δήμου σου, να αφουγκραστείς τα προβλήματα των συμπολιτών σου και με όλες σου τις δυνάμεις να προσπαθήσεις να τα λύσεις.

Αυτή τη δεύτερη περίπτωση διαλέξαμε τόσο εγώ όσο και ο Σπύρος Κορώσης στα 7 χρόνια που συμμετείχαμε στα κοινά. Και όταν διαπιστώσαμε την αλαζονεία, την απραξία, τη μετριότητα και την προχειρότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή δε διστάσαμε να παραιτηθούμε.

Γιατί η παραίτηση είναι ο μόνος τρόπος αξιοπρεπούς και δίκαιης αντίδρασης ενός πολιτικού που έρχεται αντιμέτωπος με τη διάψευση των διακηρύξεων της παράταξης του.
Γιατί αυτό συνέβη στην πορεία της διοίκησης Σταμούλη φέρνοντας μας σε αντίθεση με τις αρχικές προσδοκίες και τα προγράμματα μας.

Είχαμε λοιπόν την ευθιξία και το θάρρος να εγκαταλείψουμε “την καρέκλα και το μισθό μας”.
Προσωπικά νιώθω υπερήφανη που έμεινα πιστή στις αρχές μου προτάσσοντας την αξιοπρέπεια μου έναντι όλων των άλλων. Γι αυτό το λόγο άλλωστε συμπορεύομαι με τον Σπύρο Κορώση. Γνωρίζω καλά την πρόθεσή του να δράσει αποφασιστικά για το συμφέρον του Δήμου μας.

Σκοπός μου είναι και πάλι να πορευτώ με πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια, με υπευθυνότητα και αδιάλειπτη προσπάθεια. Και αυτές οι προθέσεις επιβεβαιώνονται από τη μέχρι τώρα δράση μου.
Χρειάζεται λοιπόν να υπενθυμίσω ότι υπήρξα πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” του Δήμου μας από το 2014 μέχρι το 2021 όπου και παραιτήθηκα, παραμένοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος πιστή στις αρχές και τις αξίες που πρέσβευα προεκλογικά.

Ανέλαβα έναν δημόσιο οργανισμό με σημαντικά οικονομικά και χρονίζοντα προβλήματα.
Τον παρέδωσα οικονομικά υγιή και οργανωμένο με αναβαθμισμένες όλες τις δομές του (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Αθλητικές Εγκαταστάσεις) και με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων.

Ταυτόχρονα εξασφάλισα κονδύλια για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών και την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η προσφορά μου τόσο στο Νομικό πρόσωπο όσο και στο Δήμο καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας μου ήταν ουσιώδης και ανιδιοτελής,κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Ο Δήμος Μεγαρέων έχει “ανεχτεί” πολλά χτυπήματα και συντηρεί “βαλτωμένες καταστάσεις” που τον οδηγούν στην οπισθοδρόμηση. Χρειάζεται λοιπόν στο τιμόνι όχι μόνο έντιμους αλλά και έμπειρους και ικανούς ανθρώπους για να διοικήσουν.

Στην πενταετία που έρχεται οι πειραματισμοί στη Διοίκηση ίσως αποβούν μοιραίοι για την εξέλιξη της περιοχής μας. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button