Λαϊκή Συσπείρωση: «Απολύσεις Συμβασιούχων στο Δήμο Μεγαρέων»

Ο Δήμαρχος θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων!

Ο Δημ. Σύμβουλός μας Α. Χοροζάνης ζήτησε στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημ. Συμβουλίου να βγει ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Οι συμβασιούχοι απολύονται, ενώ με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι νόμιμη καμία παράταση και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν πίσω τους μισθούς που πήραν κατά το διάστημα της παράτασης!

Ζητήσαμε λοιπόν το Δημ. Συμβούλιο να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους ζητώντας:

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου
  • Νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση με βάση την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Επιτροπές Συμβασιούχων στη Βουλή σε όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αποκαλυπτική: Αφού είπε πως θα σεβαστεί τα δικαστήρια (δηλ. τις απολύσεις)  έριξε τα βάρη στους συμβασιούχους του Δήμου, επειδή δεν ήρθαν οι ίδιοι λέει,να ζητήσουν τη στήριξή του! Είπε ακόμη πως αν τους στηρίξει χωρίς να θέλουν, μπορεί να κάνει και κακό στον αγώνα τους! Μόνο ότι θα αναγκαστεί να τους απολύσει επειδή του το ζήτησαν δεν είπε! Αναφέρθηκε και στην πανελλαδική απεργία των ΟΤΑ, χωρίς να διευκρινίσει αν την στηρίζει (έστω και στα λόγια) ή όχι.

Ο δήμαρχος της πόλης μας λοιπόν, ανήκει στην θλιβερή πλειοψηφία των δημάρχων που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης και των απολύσεων εκτοξεύοντας ενίοτε ψεύτικα λόγια συμπάθειας ή αόριστες υποσχέσεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι συμβασιούχοι κι όλοι οι εργαζόμενοι είναι πως τα προβλήματα λύνονται στο δρόμο του αγώνα, μακριά από απογοητεύσεις και μεταξύ τους διασπάσεις. Με αγώνα ανυποχώρητο μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους για την ανάκτηση όλων των απωλειών, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αγώνα για μια καλύτερη ζωή που θα έρθει με την πλήρη ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων που αγωνίζονται. Οι υπόλοιπες παρατάξεις απάντησαν με την απόλυτη σιωπή τους, κάνοντας πως δεν άκουσαν…. Ο λαός κι οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους κι ας απαντήσουν όσο πιο ηχηρά μπορούν!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button