ΤΩΡΑ: «Καμένη γη ξανά από τη Διοίκηση Σταμούλη. Αφήνει πίσω την πολεοδόμηση Αλεποχωρίου στο «Αντώνης Τρίτσης»»

Ακολουθεί δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «ΤΩΡΑ Μέγαρα – Νέα Πέραμος» με επικεφαλής τον Γιώργο Μπερδελή.
Το τεράστιο πλήγμα στην περιοχή του Αλεποχωρίου μετά την πυρκαγιά του προηγούμενου Μαΐου δεν ήταν αρκετό να ευαισθητοποιήσει στην πράξη τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και τη Διοίκηση του Δήμου, που μόνο με λόγια προσπαθούν να κρύψουν ανικανότητα και σκοπιμότητες.

Απόδειξη η προτεραιότητα που έβαλε ο Δήμαρχος Μεγαρέων στις μελέτες και στα έργα που κατέθεσε προς επιχορήγηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 6ης Ιουλίου 2021, συζητήθηκε το θέμα της προτεραιοποίησης την οποία ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, των προς χρηματοδότηση δράσεων. Αυτό για να χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση όσα έργα ο Δήμος κρίνει και προτείνει ότι χρήζουν χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εκεί λοιπόν η διοίκηση, παρά τις επιφυλάξεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που κατήρτισε τις προτάσεις προς το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Σπύρου Κορώση, τοποθέτησε τη μελέτη πολεοδόμησης του Αλεποχωρίου, κάτω από άλλα έργα, που σίγουρα στην παρούσα συγκυρία δεν έχουν τη σημαίνουσα θέση που πρέπει να έχει το έργο αυτό. Και αυτό διότι η πολεοδόμηση στην περιοχή αυτή που επλήγη βάναυσα, θα ήταν μέσο μεγάλης ανάπτυξης και μέσο επίσπευσης έργων που είναι απαραίτητα μετά την καταστροφή, όπως οριοθέτηση ρεμάτων.

Αν δεν γίνουν έργα τώρα στην ευρύτερη πληγείσα από την μεγάλη πυρκαγιά περιοχή των Γερανείων, πότε θα γίνουν;

Όμως ο κύριος Σταμούλης, το τοποθετεί πέμπτη προτεραιότητα, ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη, ούτε τέταρτη!

Από το 2008, ως Αντιδήμαρχος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας «Τώρα Μέγαρα – Νέα Πέραμος» Γιώργος Μπερδελής, είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για πολεοδόμηση του Αλεποχωρίου. Όμως τα χρόνια πέρασαν, οι διοικήσεις άλλαξαν και η μελέτη δεν ολοκληρώθηκε, γεγονός που είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης, που είναι στο τιμόνι του δήμου εδώ και 7 έτη, είναι διαχρονικές και μεγάλες. Τα χρόνια ελλείμματα δεν διορθώνονται με την υπαγωγή σε ένα πρόγραμμα επιχορήγησης και μάλιστα ως πέμπτη προτεραιότητα.

Εκτός από την πάγια τακτική του, να είναι επαίτης προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κρίσεων, ο κύριος Σταμούλης αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον του για την πραγματική αποκατάσταση των καταστροφών περιορίζεται στα λόγια και όχι στις πράξεις. Επιλογή που φανερώνει την ανικανότητα να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόβλημα και θέμα στον Δήμο.

Η ομάδα επικοινωνίας
Τώρα Μέγαρα – Νέα Πέραμος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button