Άλλη μία (πετρελαιο)κηλίδα στην καταστροφική διαδρομή της απερχόμενης διοίκησης Σταμούλη

Ήταν θέμα χρόνου να προκληθεί αυτή η ασύλληπτη περιβαλλοντική ρύπανση στον κόλπο της Πάχης, στην προβλήτα του αγωγού αργού πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

Μόλις λίγα μέτρα από το πιο όμορφο τουριστικό θέρετρο των Μεγάρων συνέβη ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο δεν έχει προηγούμενο στη συγκεκριμένη περιοχή και το οποίο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους υπαίτιους αυτής της πράξης.

Η σημερινή διοίκηση και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης επέδειξε όλα τα χρόνια της θητείας του μια πολύ φιλική στάση απέναντι σε αυτούς που επί 50 χρόνια και πλέον έχουν υποβαθμίσει την περιοχή και δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα.
Η διοίκηση μας από την πρώτη στιγμή ήταν απέναντι σε αυτή την βαρέως οχλούσα βιομηχανία.

Με εντολή του τ. Δημάρχου κ. Μαρινάκη, για πρώτη φορά στα χρονικά διοίκησης του δήμου, κλιμάκιο της Πολεοδομίας Μεγάρων επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των αποθηκών καυσίμων των ΕΛΠΕ, κατέγραψε τις αυθαιρεσίες που είχαν γίνει και επέβαλε υψηλά πρόστιμα τόσο για τις αυθαιρεσίες όσο και για την μη καταβολή των ανάλογων δημοτικών τελών σε βάθος πενταετίας.

Επίσης το 2013 ο ίδιος ο τ.. Δήμαρχος κ. Μαρινάκης κατέθεσε μήνυση για διαρροή πετρελαίου από τις δεξαμενές των εγκαταστάσεων στο Πέραμα , όσο και για τη διαφυγή λυμάτων στη θάλασσα.

Έκτοτε αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για τους διοικούντες της επιχείρησης και πολεμήθηκε λυσσαλαία και ύπουλα.

Η σημερινή διοίκηση δεν προέβη σε κανένα περαιτέρω έλεγχο και ελάμβανε ευχάριστα τα «δωράκια» της επιχείρησης.

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας ήταν να χαθεί η υπόθεση του Αγκυροβολίου και να συμβεί αυτή η διαρροή πετρελαίου μέσα στον ομορφότερο κόλπο της Αττικής.

Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφής, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν είναι τρομακτικά για θαλάσσιο μικροπεριβάλλον και για τις ακτές μας και θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί η οργανική ισορροπία στην επιφάνεια και κυρίως στο βυθό της θάλασσας.

Το συμβάν αυτό έρχεται να προτεθεί σε αυτό του ναυαγίου ανοιχτά της Σαλαμίνας, από το οποίο επήλθε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή κατά μήκος όλης της ακτογραμμής από τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά μέχρι τη Βάρκιζα.

Οι φυσικοί αυτουργοί συνελλήφθησαν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αυτοί είναι οι καπετάνιοι του πλοίου και ο υπεύθυνος βάρδιας της προβλήτας των ΕΛΠΕ.

Όμως πίσω από αυτούς υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί, που δεν είναι άλλοι από την ηγεσία της επιχείρησης και τη σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία όλα αυτά τα χρόνια κώφευε και σιωπούσε στα ανομήματα της εταιρείας.

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας, η οποία δυστυχώς για τον τόπο, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της διοίκησης αυτής, είναι να υφίσταται ο λαός των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Κινέττας και των υπόλοιπων οικισμών ένα ακόμα τεράστιο περιβαλλοντικό πλήγμα, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 και του Οκτωβρίου του 2018, τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018, τη διέλευση του Ευρωασιατικού καλωδίου από την Πάχη και τη δημιουργία ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.

Είναι πλέον εμφανές ότι η διαχρονική αδράνεια αυτής της διοίκησης και αυτού του Δημάρχου έχουν βλάψει απίστευτα τον τόπο μας.
Μας αξίζει τέτοια διοίκηση;
Οι εκλογές του Μαΐου θα το δείξουν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button