Χρηματοδότηση 400.000 ευρώ στον Δήμο Μεγαρέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες

Δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Θανάση Μπούρα, ενημερώνει ότι μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και σε συνεργασία με τους Δημάρχους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, υπεγράφη η υπ’ αριθμόν 80267/02-11-2021 απόφαση του κ. Πέτσα για τη «Χρηματοδότηση Δήμων της χώρας για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες».

Απόφαση 80267

Η ως άνω απόφαση αποτελεί συνέχεια της με αρ. πρωτ. 79670/29-10-2021 απόφασης, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται και η Περιφέρεια Αττικής για τον ίδιο λόγο.

Απόφαση 79670

Ο κ. Μπούρας θα εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης, από όλες τις κατευθύνσεις, των απαραίτητων διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Στην εξέλιξη του ιδίου θέματος αναφέρεται και το δελτίο τύπου του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργου Κώτσηρα, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη θωράκιση της Δυτικής Αττικής απέναντι στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα», καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη χρηματοδότηση των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, με το συνολικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ (1.000.000,00 €), για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Συγκεκριμένα, με απόφαση (αρ. 80267/02-11-2021) που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης θα λάβει το ποσό επιχορήγησης των 600.000 ευρώ και αντίστοιχα ο Δήμος Μεγαρέων το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση των δύο Δήμων της Δυτικής Αττικής έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κώτσηρα, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κώτσηρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η έγκριση οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης και Μεγαρέων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί για ακόμα μία φορά απτή απόδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί αλλεπάλληλα από καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για την αγαστή και διαρκή συνεργασία που έχουμε, προκειμένου να καλύψουμε κάθε ανάγκη των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή και συνεννόηση με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής μας, προκειμένου τα αιτήματά τους να προωθούνται και να διεκπεραιώνονται άμεσα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button