Δήμος Μεγαρέων: Τραμπουκισμοί και «εισβολή» σε θεσμούς και διαδικασίες

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Τραμπουκισμοί και «εισβολή» σε θεσμούς και διαδικασίες.

Οι τρεις επικεφαλής προσπάθησαν να καταλύσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς θλιβερού και ασύλληπτου για την κοινή λογική γεγονότος κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κουμπέτσος Γεώργιος, Βαρελάς Κλεάνθης, Μπερδελής Γεώργιος εισέβαλαν απροκάλυπτα με πρωτόγνωρο θράσος σε Γραφείο Υπαλλήλων στο χώρο του Δημαρχείου με πρόσχημα δήθεν να θέσουν εκτάκτως κάποιο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αφού πρώτα προσπάθησαν να εισβάλουν στο Γραφείο του Δημάρχου, προς τον οποίο δεν είχαν τη στοιχειώδη ευγένεια και πολιτική, αλλά και κοινωνική, ευθιξία να κάνουν έστω και ένα τηλεφώνημα για να τον ενημερώσουν.

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID-19 αλλά παρόλα αυτά είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο λαός μερικά στοιχεία τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα γιατί μιλάμε για τραμπουκισμό και για προσβολή και «βιασμό» των δημοκρατικών διαδικασιών των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων, των Νόμων, της πολιτικής ηθικής και κυρίως της κοινής λογικής.

Α) Το ότι γίνεται με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση δεν απαγορεύει την συμμετοχή οποιουδήποτε το αιτηθεί πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους. Ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τους συγκεκριμένους κυρίους.
Απόδειξη για το «ανοικτό» της διαδικασίας είναι η παρουσία δημοσιογραφικού μέσου, το οποίο αιτήθηκε και φυσικά παρευρέθη στη συνεδρίαση.

Β) Όλοι οι συνδυασμοί έχουν εκπροσώπους στην Οικονομική Επιτροπή και ήταν ενήμεροι επισήμως για τη συνεδρίαση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης από την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή πέντε (5) ημέρες νωρίτερα.
Άραγε ποιος ο ρόλος των συνεργατών τους, που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και κυρίως ποιος ο σεβασμός από τους επικεφαλής τους σε εκείνους όταν ως “κοινοί εισβολείς” απαξιώνουν την παρουσία τους υποβαθμίζοντας πέραν των θεσμών και τη δική τους οργανωτική δομή; Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί μόνον τους ίδιους.

Γ) Είναι απαράδεκτο κι επικίνδυνο γι’ αυτούς, που έχουν 30 χρόνια θητεία στο Δήμο και διεκδικούν να διοικήσουν ένα μεγάλο και ιστορικό Δήμο, να μην γνωρίζουν ούτε τα απλά, ότι δηλαδή δεν μπορεί κάποιος, που δεν είναι μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, να θέσει θέμα σ’ αυτήν.

Δ) Οι «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδριάσεις ή οι τηλεδιασκέψεις επιβάλλονται από το Νόμο ως μέτρο προστασίας και καταπολέμησης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε μία εποχή, όπου πέραν του Νόμου οι πρόσφατες εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα και η επαγρύπνηση του κοινού είναι αυξημένη, η «εισβολή» των προαναφερθέντων κυρίων σε ένα μικρό Γραφείο πέραν των υπαρκτών κινδύνων εξαιτίας του συνωστισμού, που προκάλεσαν, αποδεικνύουν και κάτι άλλο: Την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι σε κόσμο, που εκ του ρόλου τους θα έπρεπε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο: Να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την συμπεριφορά τους.

Αγαπητοί κύριοι, Γεώργιε Κουμπέτσο, Κλεάνθη Βαρελά και Γιώργο Μπερδελή, ξεπεράσατε κάθε όριο μικροπολιτικής, γραφικότητας, θράσους, αγένειας και κυρίως εκτεθήκατε:

  • ΟΧΙ μόνον στα μάτια των παρισταμένων στη διαδικασία
  • ΟΧΙ μόνον στα μάτια των πολιτών
  • ΟΧΙ μόνον στα μάτια των Δημοτικών Υπαλλήλων, που δείξατε, ότι δεν σέβεστε και διακινδυνεύετε και την υγεία τους
  • ΟΧΙ μόνον έναντι της δικαιοσύνης που καθορίζει νόμους και κανόνες για την προστασία του λαού από κινδύνους υγείας.
  • ΟΧΙ μόνο έναντι της δημοκρατίας της οποίας καταλύσατε κάθε έννοια με αυτήν την αποτρόπαια συμπεριφορά

Εκτίθεστε με αυτή την πράξη τραμπουκισμού ακόμα και στα δικά σας μάτια, αρκεί να συναισθανθείτε το μέγεθος του πρωτοφανούς πολιτικού και όχι μόνο, ατοπήματός σας.

Η σωστή Αντιπολίτευση είναι το σημαντικότερο στοιχείο για τη βελτίωση πραγμάτων και ζητημάτων, που απασχολούν το λαό και τις πόλεις μας. Αρκεί αυτή να μην γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, μικροπολιτικής και φτηνής προσωπικής προβολής.

Προβληματιστείτε κύριοι. Το ότι θέτετε σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές προκαλώντας συνωστισμό σε μικρό εργασιακό χώρο φανερώνει ότι δυστυχώς είσαστε αδίστακτοι.

Προφανώς ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και έκδοση Δελτίων Τύπου των συνδυασμών σας, που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσετε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα το μόνο που θα πετύχει είναι να σας κάνει καταγέλαστους στους πολίτες και να σας εκθέσει στην κοινή γνώμη ακόμη πιο πολύ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button