Εξελέγη νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού Μεγάρων

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος, σήμερα Τετάρτη εξελέγη η νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού Μεγάρων. Η διαδικασία έγινε λίγες ημέρες μετά την κοίμηση της Ηγουμένης Μακρίνας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης:

Σήμερα Τέταρτη 3ην Νοεμβρίου 2021, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας διεξήχθη ψηφοφορία, από τις αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού Μεγάρων, για την ανάδειξη νέας ηγουμένης της Ιεράς Μονής. Η αδελφότητα εξέλεξε νέα μητέρα και καθηγουμένη την μοναχή Μακρίνα (κατά κόσμον Μαρία Καλύβα).

Μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ετελέσθη ευχαριστήριος δέησις από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη ημών Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνον, καθώς και τρισάγιο επί των τάφων των κτητόρων της εν λόγω Ιεράς Μονής, Γέροντος Δαμασκηνού και Γεροντισσης Μακρίνης.

«Στην οσιολογιωτάτη νέα γερόντισσα Μακρίνα ευχόμαστε καλή κι ευλογημένη ηγουμενεία, να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης που της επέδειξε η αδελφότητα και να βαδίσει στα χνάρια της πρώτης γεροντίσσης και κτητορίσσης μακαριστής μοναχής Μακρινής»

γερόντισσα Μακρίνα
Η νέα γερόντισσα Μακρίνα

γερόντισσα Μακρίνα

γερόντισσα Μακρίνα

Πηγή:
immesa.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button