Χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ για τον Δήμο Ελευσίνας – Νέες εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα Τρίτση

Γ. Κώτσηρας και Αθ. Μπούρας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη που στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες της Δ. Αττικής

Την ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός, κ. Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Συνολικά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εντάσσονται 133 νέα έργα, προϋπολογισμού 313.692.228,29 ευρώ, μεταξύ των οποίων και δύο σημαντικά έργα για τον Δήμο Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ελευσίνας χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό του 1.963.007,01 ευρώ για το πρόγραμμα “SmartTech Elefsina: Έξυπνος κόμβος νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης και καινοτομίας” (1.113.768 €) και για το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων» (849.309,01 €).

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, μέσω δελτίου τύπου εκ του γραφείου του, δήλωσε:

«Η ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και παράλληλα στη στήριξη των τοπικών οικονομιών.
Η διαρκής συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, αποτυπώνεται στα «πράσινα» έργα υψηλής προτεραιότητας που προωθούνται και υλοποιούνται στους πέντε Δήμους της Δυτικής Αττικής με στόχο, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των υποδομών τους».

Για την εξέλιξη αυτή o αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τον αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, για την άριστη συνεργασία και την ένταξη των Δήμων της Δυτικής Αττικής σε διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, ώστε οι Δήμοι να εκσυγχρονίζονται και να γίνονται πιο φιλικοί στο περιβάλλον.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button