ΠΑΣΟΚ Μεγάρων: «Αποφράδα ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η 28η Ιουνίου 2022»

Δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Μεγάρων αφορά στην υπό διαβούλευση διάταξη νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και στο άρθρο 42. Αναλυτικά:

Είναι η ημέρα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή το Νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού αρχικά και με την ανάληψη της εξουσίας κατήργησε Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης δίνοντας εκ των πραγμάτων πλειοψηφία στους Δημάρχους μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, με ένα ακόμη Νομοσχέδιο δείχνει ξανά το «ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ».

Πλέον, η «φωνή» της Αντιπολίτευσης φιμώνεται από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Άρθρο 44 Νομοσχεδίου του Υπουργείου.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά βλέπουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να οδηγεί την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Διότι για εμάς, η διάταξη Βορίδη που επιβάλλει σιωπητήριο στις Δημοτικές Παρατάξεις αποτελεί ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντιδρούμε, πιστεύοντας ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να φέρνουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης και τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν επ’ αυτών!

Θεωρούμε ότι η αυταρχική απόπειρα της Νέας Δημοκρατίας να φιμώσει τις Δημοτικές Παρατάξεις, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία.

Γιατί εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και σεβόμαστε την προστασία των δικαιωμάτων όλων των αιρετών που οι πολίτες επιλέγουν με την ψήφο τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button