ΔΤ: «Ο Γρ. Σταμούλης ζήτησε δεσμεύσεις κατά του «βωξίτη» και ανεμογεννητριών»

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συμμετείχε το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου, σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, στο Αλεποχώρι, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας της φωτιάς στα Μέγαρα (Γεράνεια), όπως πληροφορεί δελτίο τύπου εκ του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων. Αναλυτικά:

Το πρωί της Κυριακής 23 Μαϊου 2021, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με κυβερνητικό κλιμάκιο, του οποίου επικεφαλής ήταν ο υπουργός κ. Πέτσας, με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά των Μεγάρων και για την οικονομική ενίσχυση των πυρό́πληκτων.

Ο δήμαρχος ζήτησε «άμεση χορήγηση του επιδόματος κάλυψης των βιοτικών αναγκών, αποζημίωση για κατεστραμμένες οικοσκευές, αποζημίωση για επισκευές ή εκ νέου κατασκευή των πλήρως κατεστραμμένων κτισμάτων, ανεξαρτήτως αν είναι Α ή Β κατοικία, αποζημίωση κατεστραμμένων καλλιεργειών και γεωργικών μηχανημάτων, αλλά όχι μόνο, για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες καθώς και αποζημίωση των κτηνοτροφικών μονάδων.

​Επίσης ζήτησε άμεση αποκατάσταση ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων, κόψιμο των καμένων δέντρων, που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου.
Παράλληλα απαίτησε να ξεκινήσουν μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας και αναδασώσεων».

Μάλιστα ο κ. Σταμούλης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, που έγιναν μετά τη σύσκεψη, στους δημοσιογράφους μπροστά στις κάμερες και που μεταδίδονταν σε ζωντανές συνδέσεις με το Megara TV και τα άλλα ΜΜΕ ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα καμένα να δοθεί άδεια λειτουργίας σε μονάδα εξόρυξης Βωξίτη ή άδεια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, όπως οργιάζουν οι φήμες αυτές τις ημέρες για να απαντήσει ο κ. Ταγαράς, ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο η αποκατάσταση του τοπίου με αναδασώσεις, μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα και ότι χρειάζεται για την προστασία του τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας.

Στη σύσκεψη αυτή, που ήταν παρών ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών κ. Τριαντόπουλος, Υποδομών κ. Καραγιάννης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπαγινέτας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κολοκούρης και ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button