Χωρίς «Χορό της Τράτας» και «έθιμο του Μάη» και φέτος λόγω πανδημίας

Δελτίο τύπου - ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει τη ζωή όλων κι έχει επηρεάσει τα πάντα και προφανώς έχει επιπτώσεις και στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου.
Λόγω των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν επιτρέπονται εκδηλώσεις, όπου μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός από τη μεγάλη συγκέντρωση ατόμων και υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του covid – 19.

Συνεπώς έτσι κι εφέτος ο δήμος ΔΕΝ θα διοργανώσει την Τρίτη του Πάσχα την αναβίωση του εθίμου του «Χορού της Τράτας» στην πλατεία του Αη Γιάννη του Χορευταρά, ούτε και το «έθιμο του Μάη» στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων την παραμονή της Πρωτομαγιάς.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Αδιαμφισβήτητα κανείς δεν μπορεί να καταργήσει ένα έθιμο, όμως η ανάγκη για την προστασία της δημόσιας Υγείας όσο αυτό είναι δυνατό μας αναγκάζει κι εφέτος να πειθαρχήσουμε στα μέτρα της κυβέρνησης και να μην έχουμε τη χαρά να ζήσουμε, όπως πρέπει το μεγαλείο του «Χορού της Τράτας» και του «εθίμου του Μάη».

Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι το σφοδρότερο όλων με σοβαρότατες συνέπειες και επιπτώσεις, τις οποίες βλέπουμε στα πολλά και σοβαρά κρούσματα των συμπολιτών μας, για το λόγο αυτό πρέπει όλοι μας, περισσότερο από ποτέ να εφαρμόζουμε με σχολαστικότητα και θρησκευτική ευλάβεια, όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα, που εξαγγέλει κάθε φορά η κυβέρνηση.

Θέλω να πιστεύω κι ελπίζω του χρόνου η πανδημία να είναι μία πικρή ανάμνηση και να έχουμε όλοι ξαναπάρει τις ζωές μας πίσω και να έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα και να γιορτάσουμε όπως πρέπει κι όπως αξίζει στη λαϊκή μας παράδοση και στον πολιτισμό μας τα έθιμα του τόπου μας με σεβασμό και ιδιαίτερη λαμπρότητα, με τη συνεργασία φυσικά όλων των τοπικών φορέων όπως όλα τα τελευταία χρόνια».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button