Αθ. Μπούρας: «Θα σταθώ αρωγός στους Δήμους της Δ. Αττικής για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης»

Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθανάσιου Μπούρα:

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιου Μπούρα στη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» έγινε σχετική αναφορά στο άρθρο 96 του παρόντος «Χρηματοδότηση δαπάνης κατασκευής δικτύου αποχέτευσης για τους οικισμούς της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ» από τον κ. Μπούρα.

«Με το άρθρο 96 του νομοσχεδίου, εισάγονται ρυθμίσεις και προωθείται η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος για πολλές περιοχές της χώρας, αυτό της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και της χρηματοδότησής του. Με τις προβλέψεις ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των δήμων από προγράμματα είτε δημοσίων επενδύσεων είτε της Ε.Ε., προκειμένου να συνδεθούν τα ακίνητα με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Αυτό αποτελεί σημαντική οικονομική διευκόλυνση για τις περιοχές αυτές, αλλά και για τους κατοίκους που απαλλάσσονται από τη δαπάνη κατασκευής και γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση, ουσιαστικά η χρηματοδότηση για την κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου.»

Ο κ. Μπούρας μιλώντας στη Βουλή εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για αυτήν την εξέλιξη. Με την εφαρμογή του νόμου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους της Δυτικής Αττικής που δεν έχουν ολοκληρώσει το αποχετευτικό τους δίκτυο να χρηματοδοτηθούν και να δοθεί τέλος σε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα τονίζει ότι θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες των δημάρχων της Δυτικής Αττικής προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση αυτών των έργων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button