Ο Βουλευτής Θ. Μπούρας επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας επισκέφτηκε το πρώτο και το δεύτερο (πρώην ΙΚΑ) Κέντρο Υγείας Μεγάρων, τα οποία και συστεγάζονται.
Με την επίσκεψη αυτή ο κ. Μπούρας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν τους ασθενείς.
Είχε εκτενή συζήτηση τόσο με την Διευθύντρια, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του πρώτου Κέντρου Υγείας, όσο και τον Διευθυντή και τους εργαζομένους του δευτέρου Κέντρου Υγείας (πρώην ΙΚΑ).
Με αφορμή αυτή την επίσκεψη και τις διαπιστώσεις που προέκυψαν, ο κ. Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Δυτικής Αττικής, το Δήμο Μεγαρέων παρουσιάζονται προβλήματα στο 1ο Κέντρο Υγείας και στο 2ο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Τα εν λόγω Κέντρα Υγείας εξυπηρετούν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου, ύστερα από συζητήσεις που είχα τόσο με την Διευθύντρια του πρώτου Κέντρου Υγείας, όσο και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό διαπίστωσα ότι υπάρχουν σημαντικές κενές οργανικές θέσεις. Ειδικότερα: από τις 11 οργανικές θέσεις Γενικής Ιατρικής είναι καλυμμένες οι τρεις και υπάρχουν 8 κενές. Από τις 3 οργανικές θέσεις της Οδοντιατρικής, είναι κενές οι 2, με τον οδοντίατρο, που υπηρετεί στη θέση αυτή, να είναι αποσπασμένος στο ΚΑΤ. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό από τις 10 οργανικές μένουν κενές οι 3.
Στο δεύτερο Κέντρο Υγείας Μεγάρων (πρώην ΙΚΑ) ύστερα από συζήτηση που είχα με τον Διευθυντή και με εργαζομένους, διαπίστωσα ότι χρειάζεται ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης και στελέχωση του Κέντρου με γιατρούς των ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Δερματολογίας, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί άμεσα στη στελέχωση του πρώτου Κέντρο Υγείας Μεγάρων και του δευτέρου Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) με ιατρικό προσωπικό των ειδικοτήτων καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν;
Πρόκειται άμεσα να στελεχώσει την γραμματεία του Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) με διοικητικό προσωπικό;»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button