Άριστες οι σχέσεις Δήμου Μεγαρέων και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Νέα εποχή στις σχέσεις του Δήμου Μεγαρέων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εγκαινίασαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης και η κα Χρυσουλάκη Στέλλα, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Σταμούλης και η κα Χρυσουλάκη, η οποία συνοδευόταν από τους αρχαιολόγους κα Αυγερινού (υπεύθυνη για το Δήμο Μεγαρέων) και κ. Μαυροκεφαλίδη, συμφώνησαν στην αναβάθμιση  της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με πρώτο βήμα την άμεση επίλυση των γραφειοκρατικών εμποδίων, που αποτελούν τροχοπέδη στις εργασίες αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης των Μεγάρων και στις εργασίες κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης στο νέο σχέδιο πόλης (Β’ ΦΑΣΗ).

 

Μάλιστα, η κα Χρυσουλάκη τόνισε την διάθεσή της να συμβάλλει αποφασιστικά και έμπρακτα στην δημιουργία αρχαιολογικών χώρων, όπου υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία στα όρια του Δήμου και στην ανάδειξή τους, προκειμένου να καταστούν  πόλος έλξης πολλών επισκεπτών από την παρακείμενη πρωτεύουσα.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης ευχαρίστησε την κα Χρυσουλάκη για την καλή διάθεση και την άριστη συνεργασία της με την Δημοτική Αρχή. Επιπλέον, της πρότεινε να παραχωρηθεί περίπτερο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Μεγαρικών Προϊόντων στον υπόγειο χώρο του ΜΕΤΡΟ,  στο Σύνταγμα (2,3 και 4 Απριλίου 2015), ώστε να ξεκινήσει άμεσα και ουσιαστικά η ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων του Δήμου Μεγαρέων στους 100άδες χιλιάδες επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την κα Χρυσουλάκη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button