Άμεσες παρεμβάσεις του Δήμου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν στην περιοχή μας ακραία καιρικά φαινόμενα συνέπεια των οποίων ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα.

 

Συγκεκριμένα τοπικές βροχές και καταιγίδες και χαλαζόπτωση προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη Νέα Πέραμο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Λουτροπύργου και στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής.

 

Ο όγκος των υδάτων ήταν τεράστιος και σε κάποια σημεία διάφορα φερτά υλικά και κλαδιά βούλωσαν τους αγωγούς απορροής στα γεφυράκια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων τόσο στον Λουτρόπυργο όσο και στο χώρο πλησίον του εργοστασίου της SOFTEX.

 

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά άμεσα κι έδωσε λύσεις στις δύσκολες πραγματικά καταστάσεις λόγω των πλημμυρών αφού όλα τα διαθέσιμα μέσα και μηχανήματα του Δήμου ήταν στην μάχη και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας πλήρως ενεργοποιημένος με επικεφαλής και παρόντες επιτόπου τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Δήμα και κ. Σταύρο Φωτίου, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Σπύρο Κορώση και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Περάμου κ. Δημοσθένη Λιώτα.

 

Παράλληλα ο ίδιος ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ήταν επί ποδός όλη τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης που έγινε η νεροποντή όσο και το πρωί της επομένης και στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που δοκιμάστηκαν από τη θεομηνία,  συνοδευόμενος από συνεργάτες του και στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου.

 

Υπήρξαν βεβαίως πολλές ζημιές σε πολλούς αγροτικούς δρόμους και ήδη αστραπιαίως ενεργώντας ο Δήμαρχος ζήτησε με σχετικά αναφορά και υπόμνημα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, έκτακτη Οικονομική επιχορήγηση  για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button