Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Ψυχικής Υγείας στα Μέγαρα παρουσία της υφυπουργού Ζωής Ράπτη [βίντεο]

Εχθές το πρωί, Πέμπτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Ψυχικής Υγείας για την αντιμετώπιση της άνοιας τελικού σταδίου, στα Μέγαρα, παρουσία της υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, κυρίας Ζωής Ράπτη.

Δελτίο τύπου της κυρίας Υφυπουργού αναφέρει: Το πρώτο οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, που εγκαινίασε σήμερα στα Μέγαρα η Υφυπουργός Υγείας, υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, από την ΑΜΚΕ «Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας», με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Στεγάζεται σε κτίριο που παραχώρησε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης και έχει δυναμικότητα 25 κλινών.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Οικοτροφείου από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική στήριξη των ενοίκων με εικοσιτετράωρη ιατρική, ψυχολογική, νοσηλευτική και παρηγορητική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, καθώς και στήριξη του συγγενικού περιβάλλοντος.

Η παραπομπή των ασθενών στη Μονάδα γίνεται είτε μέσω της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου υπάγεται το Οικοτροφείο, είτε κατόπιν αιτήματος από Φορείς και Υπηρεσίες της Κοινότητας. Η επικοινωνία με το νέο Οικοτροφείο γίνεται τηλεφωνικά στο 22967 71310 ή μέσω αποστολής email στο [email protected]

Μιλώντας στα εγκαίνια του Οικοτροφείου, η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, επεσήμανε:

«Στην πατρίδα μας ζουν περίπου 160.000 ασθενείς με άνοια και άλλοι 280.000 άνθρωποι με ήπια γνωστική διαταραχή, που αποτελεί το προστάδιο της άνοιας. Αρκετοί ασθενείς με άνοια βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου και δεν μπορούν να έχουν την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι τους. Για να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, καθώς και τις οικογένειές τους, δημιουργούμε νέες Δομές, όπως είναι το πρώτο Οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου.

Παράλληλα, μεταξύ των 106 νέων Δομών που δημιουργούμε πανελλαδικά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», για να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας, έχουμε μεριμνήσει ειδικά για τους ηλικιωμένους μας, με Οικοτροφεία, Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες στην κοινότητα».

Καταλήγοντας αναφέρει το δελτίο τύπου: Στα εγκαίνια του Οικοτροφείου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας, ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής, Ευάγγελος Λιάκος, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόριος Σταμούλης, η υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ Μαρία Δίπλα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», Δημήτριος Αντωνίου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, Λ. Μαρκάκη, εργαζόμενοι και πλήθος κόσμου.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι με τον αγιασμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Σεβασμιοτάτου κ.κ. Κωνσταντίνου. Αμέσως μετά ακολούθησε το εθιμοτυπικό κόψιμο κορδέλας από την υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, η οποία προέβη και σε χαιρετισμό. Κατόπιν έγινε η παρουσίαση της λειτουργίας της Μονάδας από τον Πρόεδρο του Φορέα «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας», κ. Γιώργο Κούτα με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη να παίρνει τον λόγο.

Χαιρετισμό και σύντομες ομιλίες έκαναν οι: υφυπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργος Κώτσηρας, αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, γραμματέας της Βουλής, βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής, κ. Ευάγγελος Λιάκος, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Κεχρής, υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ, κ. Μαρία Δίπλα, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», κ. Δημήτριος Αντωνίου.

Τέλος, ακολούθησε σύντομη περιήγηση στους χώρους του οικοτροφείου με τους καλεσμένους και τον κόσμο να δέχεται κέρασμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button