Μήνυμα Γρηγόρη Σταμούλη για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ενόψει του εορτασμού της “Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων” την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, δήλωσε:

 

“Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ημέρα, εορτής των Εισοδίων της Παναγίας Θεοτόκου και υπερμάχου Στρατηγού, που με την προστασία και τις ευλογίες της, το Ελληνικό Έθνος και ειδικότερα οι Ένοπλες δυνάμεις μας, κατέγραψαν σελίδες δόξας, ηρωϊσμού και μεγαλείου στα διάφορα πεδία των μαχών, γιορτάζουμε ταυτόχρονα και την “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων”.

 

Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις σήμερα, τελώντας υπό το βάρος της κληρονομιάς τους, συνεχίζουν με υπερηφάνεια την πορεία της υπευθυνότητας και της τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί μας.

 

Πιστά προσηλωμένες στις αρχές της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, με την οργάνωσή τους, την υψηλή ενσυνείδητη πειθαρχία του προσωπικού, την άρτια κι επίπονη εκπαίδευση, αποτελούν αδιαμφισβήτητο παράγοντα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, στοιχεία απαραίτητα στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να ασχοληθεί ανεπηρέαστος με τις διάφορες παραγωγικές και δημιουργικές του δραστηριότητες και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

 

Παράλληλα όμως αποτελούν το φόβητρο κάθε ενδεχόμενου αντιπάλου, ο οποίος πολύ καλά γνωρίζει, ότι θα πληρώσει ακριβά κάθε ένοπλη αναμέτρηση μαζί τους.

 

Η γιορτή αυτή αποβλέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων, στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην  ̈Φιλοπατρία των Ελλήνων ̈. Διότι πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από κάθε ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα..

 

 Και αυτό αποτελεί ΑΡΕΤΗ.”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button