Απάντηση ‘Ενεργών Πολιτών’ σχετικά με το πρόστιμο της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση επιβολής προστίμων και ποινών από μέρους της Επιτροπής ελέγχου δαπανών & εκλογικών παραβάσεων σε δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές του 2010, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα εξής:
Εκτιμούμε πως η επιβολή προστίμου στον δημοτικό συνδυασμό των «Ενεργών Πολιτών Μεγάρων & Νέας Περάμου» καθώς και σε άλλες μη «φιλοκυβερνητικές» αντιμνημονιακές παρατάξεις, αποσκοπεί μέσω της οικονομικής πίεσης– στη φίμωσή τους αλλά και στην αποτροπή συνέχισης της λειτουργίας μιας σειράς συνδυασμών που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο «ενοχλούν» την συγκυβέρνηση-μαριονέτα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Είναι αδιανόητο 7 μήνες πριν από τις επερχόμενες εκλογές να εξάγεται πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής με το οποίο να καταλογίζονται, με καθυστέρηση δυόμιση χρόνων και εν μέσω δεινής οικονομικής κατάστασης, τέτοια υψηλά πρόστιμα και ποινές. Θεωρούμε ότι αυτά αποσκοπούν στην οικονομική εξαθλίωση των παρατάξεων και ειδικά εκείνων που «δεν αρέσουν» επειδή δεν δήλωσαν υποταγή στις βουλές της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της Τρόικας.
Για το λόγο αυτό και προσανατολιζόμαστε σε ομαδική προσφυγή μαζί με άλλους συνδυασμούς κατά της εν λόγω απόφασης της Επιτροπής. Παράλληλα δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ παρόντες και δεν μας τρομάζουν αυτού του είδους οι φτηνές πρακτικές που σαν σκοπό έχουν να επιφέρουν νέα πλήγματα στη δημοκρατία και στην ελευθερία έκφρασης στον τόπο μας. Δεν θα τους περάσει!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button