Ερώτηση Γ. Τσίπρα στη Βουλή για ματαίωση συγχώνευσης σχολικών τμημάτων και αναστολή λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Μεταξύ άλλων έχει αποφασισθεί και η αναστολή λειτουργίας δύο Νηπιαγωγείων των Μεγάρων

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως κατέθεσε Ερώτηση ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας, με συνυπογράφοντες 14 ακόμα βουλευτές, έχουσα ως θέμα:
«Ματαίωση Συγχώνευσης Σχολικών Τμημάτων στο 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και άλλων Σχολείων. Ζήτηση εξηγήσεων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας 2 Δημοτικών Σχολείων και 5 Νηπιαγωγείων στη Δυτική Αττική».

Σας προωθείται η επιστολή των γονέων Α΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων της 18ης Οκτωβρίου 2021.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γονέων & Μαθητών 1ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων

Με την παραπάνω επιστολή οι γονείς ζητούν τη ματαίωση της συγχώνευσης των τεσσάρων τμημάτων του 1ου ΓΕΛ.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι η εν λόγω συγχώνευση τμημάτων που προωθείται γίνεται χωρίς διαβούλευση και ενέχει κινδύνους λόγω πανδημίας, παραβίασης των κανόνων πυρασφάλειας και προκαλεί επιπρόσθετους κινδύνους ασφαλείας διότι το σχολείο έχει πληγεί από τον σεισμό του 2019.

Τονίζεται ότι θα επιφέρει συνωστισμό 26-30 παιδιών σε μία αίθουσα. Χαρακτηρίζονται δε, οι αίθουσες του σχολείου ως κλουβιά λόγω του μικρού εμβαδού τους.

Παρακαλούμε στην απάντηση σας να λάβετε υπόψη τα παραπάνω και ζητούμε επεξηγήσεις :

Για το γεγονός ότι, επί του παρόντος, έχουν ανεπισήμως επιβληθεί ανάλογες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, χωρίς προηγούμενη εξέταση των ιδιαζουσών συνθηκών, στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων και το 1ο Λύκειο Ζεφυρίου

και

Ως προς το πλήρες σκεπτικό με το οποίο ελήφθη η απόφαση της 11/10/2021 με Αριθμ. Φ.2.1/16140 (ΦΕΚ Β 4690), με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας πέντε (5) Νηπιαγωγείων (12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ, 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΛΥΧΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ, 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ) και δύο (2) Δημοτικών Σχολείων (8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ) στη Δυτική Αττική.

ΦΕΚ Β 4690_211011 Αναστολή Λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Επισυνάπτεται η επιστολή των Γονέων του 1ου ΓΕΛ Δυτικής Αττικής και η απόφαση της 11/10/2021 με Αριθμ. Φ.2.1/16140 (ΦΕΚ Β 4690) του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωση μας σχετικά με τις ενέργειές σας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και όλων των προαναφερόμενων τμημάτων στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, καθώς για την αιφνίδια αναστολή της λειτουργίας 5 Νηπιαγωγείων και 2 Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές,

Τσίπρας Γιώργος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Βαρεμένος Γιώργος
Γιαννούλης Χρήστος
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Χρηστίδου Ραλλία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button