ΕΠΑΜ: «Ποιος είναι ο διαπλεκόμενος;»

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΕΠΑΜ για το κλείσιμο της Εθνικής οδού

Το γραφείο τύπου του ΕΠΑΜ προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:

Η κακοκαιρία ονόματι «Μήδεια», που ταλαιπώρησε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, έδωσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί για ακόμη μια φορά, η υποκρισία, η αλαζονεία, αλλά και το πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν οι ένοικοι των βουλευτικών και υπουργικών εδράνων, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων τα οποία υπηρετούν.

Το κλείσιμο της Εθνικής οδού, λόγω της κακοκαιρίας, έδωσε αφορμή για μια νέα «κοκορομαχία», από αυτές που συνηθίζουν να επιδίδονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εικονική διαμάχη, μακριά από την ουσία του προβλήματος: ότι οι εθνικές οδοί είναι στα χέρια ιδιωτικών κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων με τα κυβερνώντα κόμματα συμφερόντων, με αποτέλεσμα η ελευθερία της μετακίνησης να έχει μετατραπεί σε εμπορεύσιμο είδος υπό αίρεση.

Οι πολυδιαφημισμένες «επενδύσεις» (βλ. ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών) όχι μόνο δεν μας έφεραν την πολυπόθητη «ανάπτυξη» ή την βελτίωση των εκάστοτε υπηρεσιών, αλλά οι κυβερνήσεις, τόσο η παρούσα όσο και η προηγούμενη, δεν φροντίζουν ούτε καν οι ιδιώτες «επενδυτές» να επωμιστούν τα κόστη συντήρησης και αντιμετώπισης θεομηνιών, όπως έχουν συμβατική υποχρέωση. Αντίθετα, διευκολύνουν τους παρόχους να εισπράττουν χωρίς να επενδύουν, ώστε και οι διαπλεκόμενοι των κομμάτων να εισπράττουν με τη σειρά τους για τις εκχωρήσεις. Αντί να τους θέσουν προ των ευθυνών τους, φροντίζουν να τους καλύπτουν με απαγορεύσεις της κυκλοφορίας!

Το αποτέλεσμα; Ένας λαός φτωχοποιημένος, στερημένος από τον δικό του πλούτο, τα δικά του δημόσια αγαθά που πλήρωσε από το υστέρημά του για να δημιουργηθούν, βρίσκεται με αφορμή μια κακοκαιρία σε συνθήκες αρχών του προηγούμενου αιώνα και παρακολουθεί εμβρόντητος τους εκλεγμένους εκπροσώπους του να τσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο διαπλεκόμενος! Χάριν μιας στείρας αντιπαράθεσης και για τον εντυπωσιασμό του στενού κύκλου των κομματικών τους οπαδών, να φτάνουν μέχρι και στην πολιτική τυμβωρυχία των νεκρών του 2017, οι οποίοι μένουν ακόμα αδικαίωτοι – με δική τους αποκλειστική ευθύνη!

Αυτή η δικομματική αναμέτρηση ανέδυε έντονη προεκλογική οσμή. Και έντονη δυσοσμία από τη σήψη του πολιτικού μας συστήματος.

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2020
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button