Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων των υποψηφίων βουλευτών Αντώνη Υψηλάντη και Μηνά Αναστασάκη

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων των υποψηφίων βουλευτών Αντώνη Υψηλάντη και Μηνά Αναστασάκη.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

«Η παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους κάθε ημέρα και ώρα, είναι αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας».

Η διακοπή των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αποτελεί μείζον θέμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, όσο και για όλους τους συμπολίτες.
Γι’ αυτό και η Τ.Ο. του «Κινήματος Αλλαγής» δια των εκπροσώπων της αφουγκράστηκε και από την πρώτη στιγμή έσκυψε πάνω από το πρόβλημα.

Μετά την ανακοίνωση που απεστάλη σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής η οποία υπογράφονταν απ’ όλους τους υποψηφίους βουλευτές, το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου κλιμάκιο υποψηφίων της Δυτικής Αττικής αποτελούμενο από τους κ.κ. Αντώνη Υψηλάντη και Μηνά Αναστασάκη επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο με τον Προϊστάμενο Διοικητικού Προσωπικού κ. Δημήτρη Γιαννακάρη, όσο και με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κ. Κατερίνα Κορακίδου.

Όπως έγινε γνωστό από την συζήτηση, το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών είναι χρόνιο, με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας να κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται υπηρεσιακά, για να καλυφθούν οι 9 κενές οργανικές θέσεις ιατρών χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Δυτικής Αττικής από την πλευρά τους υποστήριξαν πως η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αποδεικνύει περίτρανα ότι όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία, έτσι και τα Κέντρα Υγείας, λειτουργούν χάρη στην ευαισθησία των εργαζομένων και των ιατρών.

Οι κ.κ. Αντώνης Υψηλάντης και Μηνάς Αναστασάκης, δήλωσαν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, τονίζοντας ότι η 24ωρη λειτουργία του κέντρου αποτελεί αναγκαιότητα, υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται άμεσα όταν προκύπτουν και όχι όταν χρονίζουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν όλα όσα οι πολίτες των Μεγάρων κατέκτησαν!

Επεσήμαναν μάλιστα, ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους, κάθε ημέρα και οποιαδήποτε ώρα, είναι αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας.

Τέλος έκαναν γνωστό ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει, έχει αποσταλεί εγγράφως τόσο στον Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη όσο και στον Τομεάρχη Υγείας Σωτήρη Ζώτο, οι οποίοι έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες για να βρεθεί λύση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button