Αντ. Χοροζάνης: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης.»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Βούιξαν όλα τα Μέγαρα! Χαράς ευαγγέλια! Ήρθε το νερό στην Κινέτα! Για μια ακόμη φορά… Γιατί, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ των Μεγάρων στην ανακοίνωση του, το νερό δεν ήρθε από τον Πατούλη, αλλά από τη Δούρου! Κι είναι πολύ πιθανό να βγει το ΚΙΝΑΛ και να μας πει πως το νερό ήρθε από τον Σγουρό! Κι αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Κινέτας: Μα για ποιο νερό μιλάνε; Δεν έχουμε νερό!

Είναι το νερό που ΘΑ έρθει, αφού υπεγράφη –για μια ακόμη φορά- σύμβαση με την οποία θα φέρει η ΕΥΔΑΠ νερό στην Κινέτα. Η σύμβαση βέβαια αφορά μόνο στη δημιουργία αγωγού που θα φέρει το νερό και της δεξαμενής. Δεν υπάρχει ακόμη τίποτα για το δίκτυο ύδρευσης που θα μεταφέρει το νερό ως τα σπίτια μας!

Πάει πολύ, όλοι αυτοί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους (Στρατιώτης, Μαρινάκης, Σταμούλης) που είναι υπεύθυνοι για το ότι η Κινέτα τόσα χρόνια έμεινε χωρίς νερό, να καυχιούνται για το ότι το έφεραν! Και μάλιστα, θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τον κ. Σταμούλη να λέει, χρόνια πριν, στο δημοτικό συμβούλιο: «Όλο την καταστροφή φέρνεις! Να δούμε τώρα που θα έρθει το νερό στην Κινέτα, Χοροζάνη, με τι θα έχεις να ασχοληθείς!».

Αυτό βέβαια που τους ενοχλεί, είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ λένε την αλήθεια στον λαό, ότι δηλαδή το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο εμπορικής και πολιτικής εκμετάλλευσης. Ότι με τις ερωτήσεις μας στον Δήμο και στη Βουλή φάνηκε η έλλειψη πραγματικής βούλησης να φέρουν γρήγορα το νερό στην Κινέτα (αφού θεωρείται κόστος, δε βγάζει κέρδος!). Ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, που δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα και καμιά ανάγκη του λαού, παρά μόνο τη λογική «κόστους – οφέλους».

Ο λαός της Κινέτας δεν πρέπει να δείχνει καμιά εμπιστοσύνη στα «λόγια τα ωραία τα μεγάλα»! Να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να διεκδικήσει εδώ και τώρα νερό στην Κινέτα! Νερό ποιοτικό και φθηνό, αφού είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button