Γ. Μπερδελής: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κερδίσαμε την πρώτη μάχη»

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, γίναμε πιο ισχυροί και κερδίσαμε την πρώτη μάχη»

Γράφει ο: Γιώργος Μπερδελής
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «ΤΩΡΑ»
Δημοτικός Σύμβουλος

Όπως είχα αναφέρει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, η συμφωνία ή όχι σε έναν τέτοιο σχεδιασμό πρέπει να προκύπτει μετά από ενημέρωση και διαβούλευση με τον Δήμο τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση πως ο Δήμος πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην αποδοχή ή όχι μιας τέτοιας δομής, εξετάζοντας πρωτίστως εάν αυτή είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Τόνισα ότι είναι εμφανές πως μια τέτοια δομή (με βάση την άποψη της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράζεται), δεν θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή οπότε γι’ αυτό και μόνο το λόγο δεν την θέλουμε. 

Η άποψή μου διαχρονικά, είναι πως σε σχεδιασμούς υποβάθμισης «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και στην προκειμένη περίπτωση «επίθεση» σημαίνει ανάπτυξη

Γιατί είναι πλέον ολοφάνερο, πως όσο ο τόπος μας δεν αναπτύσσεται, τότε αυτοί που σχεδιάζουν θα μας φέρνουν χρήσεις που θα υποβιβάζουν την περιοχή και θα υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της. 

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε στο «και πέντε», καλούμενοι να αντιμετωπίσουμε ακόμη έναν κίνδυνο, ακόμη μια δυσάρεστη κατάσταση. 

Από την πρώτη στιγμή, ταχθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων της Νέας Περάμου οι οποίοι μετά τις αποκαλύψεις του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Σεβαστή αγωνιούσαν και δίκαια ήταν αγανακτισμένοι από ακόμη μια Υπουργική Απόφαση που πάρθηκε ερήμην όλων μας. 

Μαζί με τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές Δυτικής Αττικής, τους υπόλοιπους επικεφαλής, αλλά και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Περάμου,  επισκεφθήκαμε τόσο την Δευτέρα 1 Ιουνίου  τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, όσο και την Τρίτη 2 Ιουνίου τον Αρχιεπίσκοπο.  

Βρήκαμε μπροστά μας έναν Υπουργό, (τον κ. Μηταράκη), όπου ενώ μας άκουσε, δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τους λόγους που μας έκαναν να αντιταχθούμε στον σχεδιασμό για την δημιουργία δομής, προτείνοντας μας μόνο να του υποδείξουμε νέο χώρο στην Δυτική Αττική για να μην φέρει την δομή στη Νέα Πέραμο. 

Βρήκαμε όμως μπροστά μας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος μας άκουσε. 

Αφουγκράστηκε τις ανησυχίες μας, αφουγκράστηκε τις αγωνίες των συμπολιτών μας όπως αυτές είχαν μεταφερθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κωνσταντίνο. 

Μας υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και το έπραξε, με το  ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο να λαμβάνει απόφαση να μην προχωρήσει στην μίσθωση των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η δημιουργία δομής προσφύγων στη Νέα Πέραμο. 

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, γίναμε πιο ισχυροί και κερδίσαμε την πρώτη μάχη. 

Όμως ο αγώνας συνεχίζεται και χρειάζεται επαγρύπνηση, αφού για μένα προσωπικά τίποτα δεν έχει τελειώσει.

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button