Άγγ. Μακρυγιάννης: «κ. Δήμαρχε, οκτώ χρόνια διοικητής της πόλης μας, τελικά δεν μάθατε ούτε βήμα…»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», Άγγελου Μακρυγιάννη.

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» μας έμαθαν οι πρόγονοί μας, αλλά μάλλον με τη σημερινή διοίκηση δεν νομίζω, ότι την έχουμε. Την Κυριακή 4/12/2022 και ενώ διεξήχθησαν στην πόλη μας, τα Μέγαρα, δύο πολύ σημαντικοί αθλητικοί αγώνες με χιλιάδες συμπολίτες μας και εκατοντάδες προσκεκλημένους από άλλες περιοχές, η εικόνα που είχαμε σε όλον τον νότιο τομέα των Μεγάρων με την καθαριότητα δεν πιστεύω ότι άξιζε για τον Δήμο μας. Παντού ξεχειλισμένοι κάδοι σκουπιδιών και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των πρωτοκλασάτων στελεχών σας. Μάλλον το κυνήγι των ψήφων που έχετε αρχίσει, βλέποντας τις απώλειές σας δεν σας αφήνουν να δείτε την σκληρή καθημερινότητα που εδώ και πολύ καιρό έχετε εγκαταλείψει.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι φίλοι μας από τη Νέα Ερυθραία και από την Θήβα που επισκέφτηκαν την πόλη μας είδαν με τα μάτια τους το χάλι που επικρατεί και είμαι σίγουρος, ότι δεν θα έχουν κανένα λόγο να μας ξαναεπισκεφτούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι που όλοι εμείς έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις εικόνες και δεν μας προξενούν ενδιαφέρον. Και στον αντίποδα όλου αυτού, εσείς αυτοπαρουσιάζεστε ως η μοναδική λύση για τον τόπο μας. Νομίζω, ότι όλοι σας έχουν καταλάβει και απλά από ευγένεια ή από υποχρέωση δεν σας το λένε. Ωστόσο θα το καταλάβετε για τα καλά τον ερχόμενο Οκτώβριο που οι περισσότεροι θα πάτε στα σπίτια σας και όσοι επανεκλεγείτε δεν θα ξαναπεράσετε ούτε έξω από τη δημαρχεία. Ευτυχώς που υπάρχει και η τηλεδιάσκεψη…

Είναι πραγματικά λυπηρό που δεν μπορέσατε έστω και τώρα στο τέλος της δεύτερης θητείας σας να οργανώσετε τον Δήμο μας στα βασικά θέματα των καθημερινών προβλημάτων. Καθαριότητα, οδοποιία, ρυμοτομία, υποδομές και εξυπηρέτηση του πολίτη από τον Δήμο, κ.α. Δεν τολμήσατε να δημιουργήσετε ένα νέο νεκροταφείο με αποτέλεσμα να έχουμε τριτοκοσμική εικόνα στα υπάρχοντα. Δεν μπορέσατε λόγω ανικανότητας να χωροθετήσετε τρεις σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων για να στέλνετε ένα φορτηγό την ημέρα στην χωματερή των Λιοσίων εκεί που στέλνετε κάθε ένα απορριμματοφόρο, όταν γεμίσει. Έχουμε το ακριβότερο κοστολόγιο από όλους τους δήμους της Αττικής για την διαχείριση των απορριμμάτων και γι αυτό είμαστε ο φτωχότερος δήμος της Ελλάδος εξαιτίας της ανικανότητάς σας.

Είστε πολύ πιο πίσω και από τον αείμνηστο Γεώργιο Καστάνη Λιάντρο που τη δεκαετία του ’90 προσπάθησε έστω και μέσω ιδιώτη να λύσει το πρόβλημα. Αφήνετε τα πάντα στο έλεος του Θεού περιμένοντας την περιφέρεια ή την κυβέρνηση να σας τα λύσουν όλα.

Σίγουρα η λύση υπάρχει για το ξεκίνημα επίλυσης όλων των χρόνιων προβλημάτων που για δεκαετίες ταλαιπωρούν όλους τους συμπολίτες μας. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο χθες, ώστε οι Πόλεις μας να ξαναγίνουν Όμορφες που τους αξίζει!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button