Κωσταντίνος Δέδες: Η Τουριστική Ανάπτυξη των Μεγαρικών «Θεσμών»

Για να δημιουργήσεις ανάπτυξη στο υπάρχον οικονομικό σύστημα του απόλυτου καπιταλισμού που ζούμε, αλλά και εντός μιας χώρας υπό καθεστώς οικονομικής κατοχής από τους διεθνείς τοκογλύφους, και επειδή το χρήμα στην Ελλάδα της ναζιστικής Ε.Ε. δεν μπορεί να κοπεί από την Χώρα μας, αλλά μόνο από την ιδιωτική Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα που προφανώς δεν το χορηγεί στις χώρες αλλά το δανείζει, όμως η Χώρα μας δεν δύναται ούτε να δανειστεί πλέον, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο έτσι ώστε να τραβήξεις το ενδιαφέρον σε κεφάλαια που τα διαχειρίζονται εταιρίες «Γύπες», οικονομικών αρπακτικών δηλαδή, διότι μόνο αυτά διαθέτουν μέρος των κεφαλαίων τους για άλλου είδους επενδύσεις, πλην των χρηματιστικών.

Όμως αυτά τα κεφάλαια είναι δεσμευμένα με το να αγοράζουν υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες που πουλιούνται μπιρ-παρά λόγω χρεοκοπίας. Από τη άλλη, γιατί να επενδύσουν σε νέες μονάδες, π.χ για τον Αγροτουρισμό ή τον Θρησκευτικό Τουρισμό στα Μέγαρα, που είναι και αμφιβόλου κέρδους αφού οι συντάξεις, που στηρίζεται αυτού του είδους ο τουρισμός, σύντομα θα φτάσουν τα 350 ευρώ;; Το 2019 προβλέπεται πολύ μεγάλη μείωση των συντάξεων, κάτι που προφανώς δεν το έχει αντιληφθεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας.

Εδώ να προσθέσω ότι πέρα από την καταστροφή του  παραγωγικού ιστού της Χώρας μας, διευκρινίζω ότι η Ε.Ε. έχει και τον έλεγχο του. Ζούμε τον πλήρη εξευτελισμό μας ως Χώρα λόγω της εγκληματικής έλλειψης ενημέρωσης του κόσμου ότι υπάρχει λύση και είναι:

Η μονομερή διαγραφή των παράνομων χρεών της Ελλάδας και η έκδοση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος, σε συνδυασμό με την οργάνωση της παραγωγής στη πατρίδα μας και την έξοδο μας απ’ αυτή την Ε.Ε. των τραπεζών και των γυπών… και όχι των Λαών.

Αφού λοιπόν αδυνατούμε να βρούμε τα κεφάλαια προς χρηματοδότηση της οικονομίας μας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στον τουρισμό, κυρίως σε Βορειοευρωπαίους με μεγαλύτερα εισοδήματα από εμάς εδώ στην Ψωροκώσταινα, οι οποίοι όμως θα είναι ήδη καπαρωμένοι για να καλύψουν τις θέσεις στα ξενοδοχεία, που αγόρασαν τα οικονομικά αρπαχτικά στη Χώρα μας, ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Και βέβαια ακόμα και αυτό τις περισσότερες φορές δεν αφήνει κέρδος στις τοπικές οικονομίες αφού επί το πλείστων αυτές οι ξενοδοχειακές μονάδες δουλεύουν με το σύστημα της διαβαθμισμένης πληρωμής, που σημαίνει ότι με ένα χρηματικό ποσό (και ένα βραχιολάκι στο χέρι) καλύπτει όλες τις ανάγκες του (all including) δηλαδή διαμονή, φαγητό, ποτό, διασκέδαση, εκδρομές κ.τ.λ. Άρα καταλήγουμε πάλι σε αδιέξοδο.

Οπότε ποιοι τουρίστες μας μένουν; Αυτούς που ευχαρίστως θα μας έδινε το κεφάλαιο, όπως έχει κάνει σε πολλές χώρες. (Ταϊλάνδη, Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ισραήλ κ.α.

Οι Σεξοτουρίστες.-

Πιστέψτε με αυτά δεν τα αναφέρω τυχαία, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι αυτή την στιγμή, από αυτές τις χρεοκοπημένες τράπεζες, δόθηκε δάνειο για την μετατροπή  πολυτελούς οικίας σε μπορντέλο.

Κακά τα ψέματα.

Όποιος αυτή τη στιγμή, επιθυμεί τουριστική ανάπτυξη στα Μέγαρα, υπό αυτές τις συνθήκες, επιθυμεί την μετατροπή της πόλης μας σε ένα απέραντο Πορνείο.-

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.

Όταν αυτή την επιθυμία την εκφράζει ένας απλός πολίτης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ανόητος ή μπερδεμένος και μικρό το κακό. Όταν όμως αυτό εκφράζεται από θεσμούς όπως, ο Δήμος, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μηχανικών ή ακόμα και από μια τοπική οργάνωση κάποιου κόμματος, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι η δομή της σκέψης αυτών “των θεσμών”, αλλά και οι βασικές τους αρχές, βασίζονται στους κανόνες των αγορών του «απόλυτου καπιταλισμού» που ζούμε, και όχι στους κανόνες της κοινωνικής και πολιτικής ηθικής, του Πλάτωνα και του Χέγκελ, για την πατρίδα και την οικογένεια.

Και προφανώς αυτή η πρόταση μου δεν είναι επιθυμία, απλά είναι μία καυστική πρόταση για να καυτηριάσω την ζοφερή πραγματικότητα της υποταγής των συνειδήσεων στο χρήμα σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης. Και προφανώς γίνεται για να συνειδητοποιήσουν οι «θεσμοί» ότι έχουν μεγάλη ευθύνη των πράξεών τους.

Έτσι λοιπόν είναι χρήσιμο το Γ.Π.Σ. σαν φερετζές του ανίκανου πολιτικού, παρά σαν εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου μας. Όποτε οι «θεσμοί» βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να δώσουν κατ` αρχήν απαντήσεις για το τι φταίει που φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά και λύσεις και προτάσεις για διέξοδο από το τέλμα, χρησιμοποιούν πάντα την εύκολη δικαιολογία της μη έγκρισης του Γ.Π.Σ., καλύπτοντας έτσι την αδυναμία τους να παράξουν πολιτική χρήσιμη για τον τόπο και όχι ωραίους Φερετζέδες.

Αυτά τα αναφέρω για να εξηγήσω την έννοια της Φερετζεδοποίησης της Μεγαρικής πολιτικής ζωής από τους «θεσμούς», αλλά δυστυχώς το ίδιο σύστημα ακολουθεί και η κεντρική πολιτική σκηνή.

  – Έτσι έστησαν την οπερέτα του βωξίτη για να καλύψουν το ξεπούλημα της εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης μας, την ΔΕΥΑΜ, στην ΕΥΔΑΠ.

  – Έτσι στήνεται η συνεχής και απίστευτα άκαρπη συζήτηση-πρόταση για τουριστική ανάπτυξη στα Μέγαρα. Στήνετε για να καλύψουν τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα υποστεί η τοπική οικονομία μετά την λειτουργία των δυο νέων επιχειρήσεων τύπου «ρουφήχτρας των μετρητών», κατά το μοντέλο της τρέχουσας ανάπτυξης υπέρ των κεφαλαίων που προανέφερα, δηλαδή το Υπέρ-Μαρκετ στο κέντρο της πόλης μας στην περιοχή ΕΡΚΙΣ, αλλά και του ΟΠΑΠ-ΚΑΖΊΝΟΥ του απόλυτου τζόγου, (γιατί απευθύνετε κυρίως στα μικρά βαλάντια), στην πλατεία Λυτάρα.

 Χειρότερος και επικινδυνότερος ολων, είναι ο Φερεντζές που φόρεσε το φερέφωνο της πουλημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή η Τ.Ο Μεγάρων του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από το τερματικό του αγωγού ηλεκτρικού ρεύματος EURASIA λόγω της υψηλής τάσης, και να καλύψει έτσι το Τεράστιο έγκλημα της απώλειας εθνικού εδάφους, γιατί ο EURASIA είναι ένας διεθνής αγωγός και υπόκειται στην κυριαρχία του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Διερωτώμαι: Πόσοι από τους «Φωστήρες των θεσμών» γνωρίζουν τις παράπλευρες απώλειες  που δημιουργούνται από τις διελεύσεις διεθνών αγωγών;;.

                                         ΚΑΠΙΤΟΟΟΟΟ;;;

Υ.Γ.

Δεσμεύομαι για αναλυτικότερη τεκμηρίωση του Θέματος, Αγωγού  EURASIA γιατί έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button