Μητροπολίτης Νουβίας ο συμπολίτης μας π. Νάρκισσος Γκάμο

Παμψηφεί εξελέγη χθες 23 Νοεμβρίου 2013 Μητροπολίτης Νουβίας (πρώην Χαρτούμ) ο συμπολίτης μας πατέρας Νάρκισσος Γκάμο, γνωστός και αγαπητός στην πόλη των Μεγάρων, μετά από 16 χρόνια ως ιερέας στις ενορίες της πόλης μας. Τα τελευταία 4 χρόνια ήταν Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγ. Αθανάσιος», όπου και παρουσίασε αξιόλογο έργο.

 

 

Βιογραφικό σημείωμα του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Νουβίας κ.Ναρκίσσου

 

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Νουβίας κ.Νάρκισσος, κατά κόσμον Samer Gammoh, γεννήθηκε το 1968 στo Αμμάν της Ιορδανίας, όπου επεράτωσε τις εγκύκλιους σπουδές στο National Orthodox School. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988-1992), όπου και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπούδες στην Ιστορία των Δογμάτων (1992-1994).

Εκάρη Μοναχός στις 14/2/1994 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικαίας κυρό Ιάκωβο (Γκίνης). Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Διάκονος στις 15 Φεβρουαρίου 1994 και Πρεσβύτερος προχειρισθείς αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίο στις 11 Ιουνίου 1994 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, όπου υπηρέτησε 16 συναπτά έτη ως Εφημέριος Ιεροκήρυξ.

Μετακληθείς στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β΄ στις 16/6/2009, προσέφερε έκτοτε τις υπηρεσίες του στην Ι.Πατριαρχική Μονή Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου όπου εγκαταβιούσε και ως Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγ. Αθανάσιος». Παράλληλα ήταν Γραμματεύς επί των Αραβικών της Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου, Ιεροκήρυξ και υπεύθυνος του κατηχητικού και το νεανικού έργου των Αραβoφώνων ενοριών της Αλεξάνδρειας. Την 23η Νοεμβρίου 2013, προτάση της ΑΘΜ, εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Νουβίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button