Ανακοίνωση των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων των 4ου και 6ου Δημ. Σχολείων Μεγάρων

Ανακοίνωση των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων του 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων σε σχέση με την τέλεση γενικής συνέλευσης της Ένωσης Γονέων:

Οι εργώδεις προσπάθειές μας να περισώσουμε το κύρος και την νόμιμη λειτουργία της Ενώσεως, με εξώδικη υπόμνησή μας που επεδόθη με δικαστικό επιμελητή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στον πρόεδρο της Ένωσης, απέδωσε αποτελέσματα, αφού τελικώς το ΔΣ εξαναγκάζεται να συγκαλέσει τώρα ΓΣ (27/05 ή 03/06) αντί του πρώτου διμήνου του έτους ως όφειλε βάσει καταστατικού, περιλαμβάνοντας τα θέματα που εμείς είχαμε από καιρού προβάλει προς συζήτηση.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, του οποίου η συγκρότηση και σύνθεση νομικά πάσχει από το καλοκαίρι του 2019, όπως έχουμε ήδη επισημάνει εγγράφως, τώρα επιχειρεί να αποφύγει τη λογοδοσία και τον προβλεπόμενο έλεγχο για τα πεπραγμένα του και την ελλιπή νομιμοποίησή του. Εκώφευσε καταρχήν στα αιτήματά μας να συγκαλέσει δύο έκτακτες ΓΣ, παρά τα νόμιμα σχετικά υποβληθέντα αιτήματα, κάλεσε σε απολογία όσους εκπρόσωπους αιτήθηκαν τις έκτακτες ΓΣ και τελικώς δρομολόγησε, με προσχηματική και μη νόμιμη ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του καταστατικού της Ενώσεως, την αντικατάσταση των νομίμων εκπροσώπων των Συλλόγων μας και δη των Προέδρων, προκειμένου να υποκαταστήσει την αυτοτέλεια και τη δημοκρατική εκπροσώπηση κάθε Συλλόγου στην Ένωση και να επιτύχει την αδρανοποίηση – περιθωριοποίηση κάθε αντίθετης φωνής.

Δυστυχώς, το Δ.Σ. για ακόμα μία φορά, επιδιώκει να «φημώσει» τους εκπροσώπους μας, έτσι ώστε να μη διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος, αλλά να επικυρωθεί μονόπλευρα και ανέλεγκτα ο απολογισμός που οι ίδιοι επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους.

Καταγγέλλουμε προς όλα τα μέλη της Ενώσεως και προς τους συνδημότες μας την αντιδημοκρατική και μη νόμιμη αυτή μεθόδευση και δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε ξανά νομικά για την ακύρωση των αποφάσεων που μας θίγουν ενώ κανείς δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπός μας δεν εκφοβίζεται και φυσικά δεν αντικαθίσταται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button