Αναφορά Αθ. Μπούρα για την ασφάλεια των πολιτών της Δ. Αττικής

Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθανάσιου Μπούρα:

Με αφορμή το με αριθμό 44/19-02-2020 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας (διαβάστε το εδώ), ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας κατάθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με θέμα την ανάγκη αποκατάστασης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και της διασφάλισης της περιουσίας τους και την κυκλοφορία τους.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη σύσταση Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης εν όψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Ελευσίνα 2021».

Στην κατατεθείσα αναφορά απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριος. Στην απάντησή του, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ο Υφυπουργός γνωστοποιεί ότι στην Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζεται το πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε συνεργασία με δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς αλλά και την κοινωνία, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση για την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής εγκληματικότητας.

Στα πλαίσια αυτά, διενεργούνται καθημερινές 24ωρες εξειδικευμένες δράσεις (περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση ομάδων ελέγχων) ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβατικότητα και να νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες.

Ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εφαρμόζεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές, τη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης επί ζητημάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Ήδη έχουν διενεργηθεί αρκετοί έλεγχοι με τις ακολουθούμενες διαδικασίες και κυρώσεις (προσαγωγές, συλλήψεις, κατασχέσεις κ.α.).

Το Αρχηγείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ παράλληλα έχουν προκηρυχθεί διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Τέλος, ο Υφυπουργός γνωστοποιεί ότι στη Γ.Α.Δ.Α. έχει κατανεμηθεί σημαντικός αριθμός οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών, ενώ έχει προγραμματισθεί η περαιτέρω ενίσχυσή της, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button