Αν. Κοντοπούλου: «Παιδεία στον Δήμο μας: Δημοτικό στην Κινέτα, απογευματινοί Παιδικοί, Ειδικό Σχολείο»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή της Αναστασίας Κοντοπούλου, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Σπύρο Κορώση.

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς του Δήμου μας, που χρήζει άμεσα βελτίωσης και αναδιαμόρφωσης αποτελεί η Παιδεία. Η Παιδεία, με την ευρεία σημασία της, αναφέρεται σε ένα σύνολο εγκυκλοπαιδικών, κοινωνικών και πολιτισμικών ερεθισμάτων που αναπτύσσει το άτομο και μας αφορά όλους, πόσο μάλλον τη νεότερη γενιά. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον θεμέλιο λίθο στη δημιουργία μιας δημοκρατικής κοινωνίας, δεδομένου ότι συμπορεύεται με τις βασικές αρχές της.

Επομένως, δεν αφορά απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Σχολείων, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται όσο γίνεται καλύτερα στην από τους νόμους προβλεπόμενη ευθύνη διοίκησης, επισκευής και συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, αλλά γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια όλων.

Πώς όμως μπορεί η διοίκηση να επενδύσει στην Παιδεία;

Στον συνδυασμό «Νέα Δύναμη», με υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση, έχουμε δεσμευθεί για τα παραπάνω αυτονόητα στο πρόγραμμά μας. Αποδίδουμε στα σχολεία όλα τα χρήματα που προορίζονται γι’ αυτά, συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων και καλύπτουμε τις ανάγκες σε κτηριακές υποδομές.

Σχεδιάζοντας τα μακρόπνοα, εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα κι ιδρύουμε έναν τουλάχιστον απογευματινό Παιδικό Σταθμό σε καθεμία από τις πόλεις μας.

Παράλληλα, διεκδικούμε την ίδρυση Ειδικού Σχολείου στον Δήμο μας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με τα παραπάνω έργα που έχουν σχεδιαστεί, σταματά η ταλαιπωρία πολλών οικογενειών συμπολιτών μας κι ενισχύεται η απρόσκοπτη πνευματική ανάπτυξη των παιδιών της πόλης μας

Τέλος, οι παράλληλες ενέργειες που σχεδιάζονται στον πολύπλοκο τομέα της Παιδείας είναι πολλές, αξίζει όμως να αναφερθούν η ενίσχυση του έργου της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης, η διοργάνωση στοχευμένων εκδηλώσεων στον καλλιτεχνικό, θεατρικό και μουσικό τομέα κι οι επενδύσεις στον αθλητισμό με τη δημιουργία καινοτόμων δράσεων που θα προσελκύσουν τους νέους να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν επ’ αυτού το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ».

Έχουμε χρέος να συμβαδίσουμε με τα υγιή εκπαιδευτικά πρότυπα τόσο ως προς την οργάνωση όσο και ως προς τις ποιοτικότερες μεθόδους εκπαίδευσης. Πρόκειται για την αναπροσαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, τον επαναπροσδιορισμό των στόχων αλλά και την καθοδήγηση των παιδιών προς ένα λαμπρότερο μέλλον.

Ο συνδυασμός μας έχει παρουσιάσει στο πρόγραμμά του συγκεκριμένο σχέδιο για τον τομέα της Παιδείας κι είμαι σίγουρη πως έχει ήδη καταγραφεί θετικά στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Ως εκπαιδευτικός κι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ζητώ την ψήφο σας για να συμβάλλω στην αλλαγή του Δήμου και σε ουσιαστικά ζητήματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας στις πόλεις μας.

Υ.Γ. Σε επιστολή μου την προηγούμενη εβδομάδα έθιξα παρατυπίες δύο συνδυασμών. Χωρίς να μου προκαλέσει καμία απολύτως έκπληξη, έγραφαν για ημέρες σχόλια διάφοροι «ειδικοί» επί παντός επιστητού κι άλλοι ημιμαθείς, στους οποίους κι αυτονόητα δεν είχα -ούτε έχω- κανένα σκοπό να απαντήσω για να τους προστατέψω από τις ουρανομήκεις ανακρίβειες που καταθέτουν σε δημόσια θέα.

Ούσα σίγουρη για τις υγιείς δυνάμεις σε όλους τους συνδυασμούς που είχα αναφέρει, είμαι πολύ χαρούμενη κι ικανοποιημένη που μία εβδομάδα μετά βλέπουμε την λογική της προεκλογικής παρανομίας να ηττάται εκκωφαντικά από τις νέες δυνάμεις.

Είδαμε τόσο την εγγραφή νέων συνδυασμών στη «Διαφάνεια», όσο και την αφαίρεση γιγαντιαίων προεκλογικών αφισών συνδυασμού από κεντρικό ακίνητο της πόλης που είχαν τοποθετηθεί κατά πλήρη παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Οφείλω σήμερα να καταθέσω δημόσια τον σεβασμό μου σε όσες κι όσους όρθωσαν το ανάστημά τους στις παλαιοκομματικές μεθόδους της ηγεσίας τους. Είμαι σίγουρη πως αυτή η μάχη ήταν εξαιρετικά δύσκολη και την κέρδισαν, την κερδίσαμε όλοι μαζί! Ας επικεντρωθούμε πλέον μόνο στα ουσιώδη, στην επόμενη μέρα των πόλεών μας, στο μέλλον μας.

Με εκτίμηση,
Κοντοπούλου Αναστασία
Φιλόλογος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Νέα Δύναμη”
και με υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button