Αν. Κοντοπούλου: «Ποιότητα προγραμμάτων και όχι ποσότητα παρατυπιών»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή της Αναστασίας Κοντοπούλου, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Σπύρο Κορώση.

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά, συνέβαλα με τις γνώσεις μου στη συγκρότηση του προγράμματος έργων του συνδυασμού μας «Νέα Δύναμη» με υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση. Συμμετέχω και επικοινωνώ τους προγραμματικούς διαλόγους που διοργανώνουμε στις πόλεις μας.

Αυτή θεωρώ πως είναι η αξία της δράσης των συνδυασμών προεκλογικά και ζητώ να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου για την εφαρμογή των έργων που σχεδιάζουμε.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς αήθων επιθέσεων. Δεν είναι σκόπιμο να στέκεται κανείς σε μεμονωμένους υποψηφίους. Άλλωστε, με πάνω από 400 υποψηφίους στις πόλεις μας, θα υπάρξουν και παραφωνίες. Εκεί που οφείλουμε να εστιάσουμε, είναι στους συνδυασμούς και στο τι πράττουν σε θεσμικό επίπεδο.

Δυστυχώς, βλέπαμε μέχρι και σήμερα, 4 ημέρες μετά την ομιλία του, την εξέδρα του κ. Σταμούλη στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων. Αλήθεια, αυτός είναι ο σεβασμός αιρετού στο αξίωμα που κατέχει;

Βλέπουμε τα προεκλογικά του έντυπα να στοιβάζονται κατά τόνους ολόκληρους στο εκλογικό του κέντρο και να μοιράζονται παντού. Αλήθεια, αυτά τα πλήρωσαν οι δημότες ή ο συνδυασμός; Γιατί δεν τα έχουμε δει έως σήμερα δημοσιευμένα ούτε στη «Διαύγεια», ούτε στη «Διαφάνεια».

Επιπλέον, με έκπληξη διαπίστωσα ότι μέχρι και σήμερα υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός και οι υποψήφιοί του δεν έχουν καν εγγραφεί στη βάση αυτή («Διαφάνεια»), όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει ήδη. Για να μην υπάρχει αμφιβολία σας παραπέμπω στο σχετικό σύνδεσμο https://diafaneia.singularlogic.eu/diafaneiaportal/ που θα δείτε το στιγμιότυπο που επισυνάπτω στο άρθρο.

Είναι άξιο απορίας πώς συνδυασμός που ευαγγελίζεται την οικονομική διαφάνεια και τις νέες τεχνολογίες για τις ζωές μας στα λόγια, δεν έχει κάνει ούτε τα βασικά για τους ίδιους στην πράξη.

Δυστυχώς, τα ατοπήματα σε θεσμικό επίπεδο συνεχίζονται για τον εν λόγω συνδυασμό:
Εδώ και ημέρες τοποθέτησε διαφημιστικά αυτοκόλλητα, καλύπτοντας το σύνολο των βιτρινών κεντρικού ακινήτου της πόλης, το οποίο δεν αποτελεί το εκλογικό του κέντρο. Έτσι αντιλαμβάνεται το σεβασμό του δημόσιου χώρου και την αλλαγή νοοτροπίας που υπόσχεται;

Ο νόμος που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και την προβολή των συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο είναι ο ν. 3870/2010. Αποτελείται από λίγα άρθρα και είναι κατανοητός ακόμα κι από τους μη έχοντες νομικές γνώσεις.

Βλέπουμε με τα παραπάνω, πως οι πολιτικά συνομήλικοι κ.κ. Σταμούλης και Μαργέτης δηλώνουν στην πράξη με τον πλέον επίσημο τρόπο τις προθέσεις τους. Με τέτοιες παλαιοκομματικές λογικές από τους επικεφαλής, δεν χρειάζεται να ψάξουμε παραπέρα για το τι γίνεται από τα μέλη των συνδυασμών τους.

Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν υγιείς φωνές παντού. Οι εκλογές τελειώνουν σε 2 εβδομάδες και θα ζούμε όλοι μας στις ίδιες πόλεις, στις ίδιες γειτονιές. Καλώ τις υγιείς δυνάμεις να πιέσουν τους επικεφαλής τους για προγραμματικές συζητήσεις, σεβασμό στη νομοθεσία και ήπιο προεκλογικό κλίμα με παραγωγή πολιτικής και μόνο.

Οι νέοι θέλουμε ποιότητα προγραμμάτων, όχι ποσότητα παρατυπιών!

Κοντοπούλου Αναστασία
Φιλόλογος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Νέα Δύναμη” με υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button