Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για αμπελουργούς

Ανακοίνωση του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων αναφέρει: Δικαιώθηκε η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού μας όπου σε συνεργασία με τους άλλους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς της Αττικής, διεκδίκησαν και πέτυχαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση των οινοποιήσιμων σταφυλιών της περιοχής μας.

Η απόφαση συμβάλλει στην κάλυψη μέρους των αυξημένων καλλιεργητικών δαπανών. Το ποσό της επιδότησης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στις 18 Απριλίου 2023 ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) επεσήμανε με ανακοίνωσή του:

Η ανάδειξη των προβλημάτων του Αττικού Αμπελώνα από τους Οινοποιητικούς συνεταιρισμούς Α.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, Α.Σ. ΣΠΑΤΩΝ, Α.A.Σ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Α.Σ. ΜΑΡΚΟ, Α.Σ ΜΕΓΑΡΩΝ και Α.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ έφεραν αποτέλεσμα

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσαν οι συνεταιρισμοί της Αττικής.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στους αμπελουργούς της Αττικής η κοινή ανακοίνωση του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και του ΥΠ.Α.Α.Τρ, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσω του de minimis των οινοποιήσιμων σταφυλιών της περιοχής.

«Η απόφαση συμβάλλει στην κάλυψη μέρους των αυξημένων καλλιεργητικών δαπανών, που έχουν μειώσει δραματικά το εισόδημα και θέτουν εν αμφιβόλω την συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Είναι απόφαση στην σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να ακολουθήσουν μέτρα και παρεμβάσεις όπως αποφασίσθηκαν στην Ημερίδα της 19ης Δεκεμβρίου στο Κορωπί, που έγινε παρουσία και του Υπουργού Α.Α.Τρ κ. Γ. Γεωργαντά» σχολίασαν εκπρόσωποι των 6 αμπελουργών Συνεταιρισμών της Αττικής.
Οι Αμπελουργικοί Συνεταιρισμοί: ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΣΠΑΤΩΝ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΜΑΡΚΟ, ΜΕΓΑΡΩΝ , και ΚΕΡΑΤΕΑΣ, χαιρετίζουν με ικανοποίηση την προαναφερόμενη απόφαση έκτακτης ενίσχυσης των αμπελουργών της Αττικής, ευχαριστούν όσους συνέβαλλαν στην προώθηση της ανάγκης στήριξης του κλάδου και ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. ΒΛΑΧΟ που πρωτοστάτησε σε όλα τα επίπεδο διεκδίκησης του αιτήματος, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ για τις υποστηρικτικές του παρεμβάσεις και την ΚΕΟΣΟΕ για την τεκμηρίωση του συνόλου των αιτημάτων «διάσωσης του Αττικού Αμπελώνα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button