Πυροπροστασία με έκτακτη ενίσχυση σε 5 Δήμους της Δυτικής Αττικής

Με έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ και ο Δήμος Μεγαρέων

Πρόσθετη χρηματοδότηση σε 48 Δήμους και επτά Συνδέσμους Δήμων, ύψους 5,62 εκατομμυρίων ευρώ, για τις ανάγκες ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνονται και οι πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά το ποσό των 470.000 ευρώ, για καθαρισμούς και διανοίξεις δασικών δρόμων και οδών.

απόφαση 42212-24.06.2022

Αναλυτικότερα, τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής:
– Δήμος Ελευσίνας: 100.000 ευρώ
– Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: 100.000 ευρώ
– Δήμος Μεγαρέων: 100.000 ευρώ
– Δήμος Φυλής: 100.000 ευρώ
– Δήμος Ασπροπύργου: 70.000 ευρώ

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, με σχετικό δελτίο τύπου δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τους Δήμους στο δύσκολο και απαιτητικό έργο για την αντιπυρική προστασία των περιοχών τους.

Η Δυτική Αττική αποτελεί από τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και τη φετινή αντιπυρική περίοδο και η ενίσχυση των πέντε Δήμων, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην προσπάθεια όλων μας να διαφυλάξουμε τον δασικό πλούτο, τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, με ανακοίνωσή του επίσης ευχαριστεί θερμά τόσο τον αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, όσο και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με τους οποίους ήταν σε διαρκή επαφή, προκειμένου να περιληφθούν στη συγκεκριμένη απόφαση και οι 5 δήμοι της εκλογικής του Περιφέρειας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button