Αίτημα για επιπλέον ενίσχυση των πλημμυροπαθών της 15ης Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης απέστειλε σήμερα στην Περιφερειάρχη Αττικής Κα Ρένα Δούρου, έγγραφο το οποίο κοινοποίησε και στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, με το οποίο ζητεί την άμεση επιπλέον ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Δήμου Μεγαρέων από τη θεομηνία της 15 ης Νοεμβρίου 2017.

Στο έγγραφό του αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Μεγαρέων και ιδιαίτερα η περιοχή της Νέας Περάμου, επλήγη βάναυσα από την θεομηνία της 15 ης Νοεμβρίου 2017.

Τα αποτελέσματα της θεομηνίας ήσαν πολλά και οδυνηρά, αφού δημιουργήθηκαν καταστροφές σε νοικοκυριά, σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και σε υποδομές του Δήμου. Η άμεση αντίδραση, η οργανωμένη και μεθοδευμένη δράση των υπηρεσιών και μηχανισμών του Δήμου, η βοήθεια από εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, διάφορους φορείς και γειτονικούς κυρίως Δήμους, αλλά και η αγαστή και συντονισμένη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους κρατικούς φορείς, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση ανακούφιση των πολιτών και την γρήγορη αποκατάσταση πολλών προβλημάτων. Είναι γεγονός, ότι πολύ γρήγορα εδόθησαν από την Πολιτεία τα οικονομικά εφάπαξ βοηθήματα των 5.000 και των 8.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα, σε λίγες ημέρες  ολοκληρώνεται η χορήγηση από το Δήμο του επιδόματος άμεσης αντιμετώπισης βιοτικών αναγκών (586 ευρώ) σε όλους τους δικαιούχος και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του Δήμου για την αποζημίωση των καταστραφέντων οικοσκευών. Εκτιμάται πως πολύ σύντομα θα δοθεί κι αυτή η αποζημίωση.

Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σημαντικά, όμως απομένουν πολλά ακόμα για να γίνουν, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές της πρόσφατης θεομηνίας.

Ευελπιστούμε πως θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και σύντομα θα αποκατασταθούν και καθαριστούν πλήρως τα ρέματα της περιοχής, θα συμπληρωθούν τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα και θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, για τα οποία υπάρχουν οι σχετικές μελέτες.

Επίσης ζητούμε να προχωρήσουν άμεσα οι εξής διαδικασίες:
-Χορήγηση του επιδόματος των 8.000 ευρώ στους αλιείς και στους αγρότες, που λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων δεν το έχουν λάβει ακόμα.
– Στις επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή , η οποία δεν καλύπτεται αποδεδειγμένα από τις 8,000 ευρώ, να δοθεί επιπλέον ποσό, που να καλύπτει όλη την ζημιά.
– Να επιδοτηθούν, ει δυνατόν στο 100%, νέες επιχειρήσεις, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και με νέες θέσεις εργασίας, αφού αυτή έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την θεομηνία της 15 ης Νοεμβρίου 2017.
– Να δοθούν αποζημιώσεις για όλες τις καταστροφές, που έχουν υποστεί τα σπίτια (π.χ. μαντρότοιχοι, κ.λπ.)

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στα δίκαια αιτήματα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button