Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η 19η αιμοδοσία από τον Κούρο

Με αθρόα προσέλευση και σε ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου η 3 η τακτική για το 2017 και 19 η συνολικά Εθελοντική Αιμοδοσία στο φιλόξενο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Παλαιοί και νέοι αιμοδότες προσέφεραν το πολυτιμότερο αγαθό που σώζει ανθρώπινες ζωές συνεισφέροντας στο εθνικό απόθεμα περίπου 70 μονάδες και δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλη την κοινωνία.
Όπως συνηθίζεται τον τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.) όπου όλοι πλέον οι αιμοδότες εγγράφονται σε μία ενιαία βάση δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και τη συλλογή ποιοτικού αίματος. Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος καθώς και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη.
Η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» παραμένει συνεπής στο έργο της με μοναδικό σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Είναι καθήκον όλων μας είτε μπορούμε να προσφέρουμε αίμα είτε όχι να διαδώσουμε την ιδέα της αιμοδοσίας με κάθε τρόπο. Όλες οι ενέργειες που έχουν αυτόν τον σκοπό είναι
αξιέπαινες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη και υποδειγματική εργασία τους,
– τη διευθύντρια κ. Κορακίδου και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για τη φιλοξενία και τις παροχές,
– τους αιμοδότες, παλαιούς και νέους, για τη συμμετοχή τους και την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας,
– και τέλος τα μέλη μας που προετοίμασαν με κέφι και συνέπεια τη δράση.

Με το σύνθημα «Η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη αιμοδοσία στα μέσα Φεβρουαρίου του 2018.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button