«Κούρος»: Αερόστατο 2023 – Νικητές του διαγωνισμού

Δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος, το οποίο απεστάλη «με καθυστέρηση λόγω του τριημέρου εθνικού πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη,που ακολούθησε της εκδήλωσης». όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αφορά στον διαγωνισμό αερόστατου που διοργανώθηκε μετά από τρία χρόνια παύσης.

Για 19η χρονιά, και μετά από τρία χρόνια απουσίας, η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. Κούρος, διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων διαγωνισμό αερόστατου στο Κουρκούρι Μεγάρων την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2023.

Πάνω από 70 αερόστατα γέμισαν τον μεγαρικό ουρανό δίνοντάς του χρώμα και γεμίζοντας χαρά μεγάλους και μικρούς που συνεργάστηκαν να τα κατασκευάσουν. Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με την διαχρονική συνέπεια της διατήρησης του εθίμου από τα μέλη ομάδας μας.

Το πέταγμα του αερόστατου μπορεί να θεσμοθετήθηκε στις μέρες μας μέσα στις Απόκριες αλλά έρχεται από πολύ παλιά όταν οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα πετούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η περίοδος των Αποκριών δίνει περισσότερο χώρο στη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι κάθε χρονιά εκπληκτικό.

Οι διαγωνιζόμενοι εκτός των κινήτρων της συμμετοχής σε μία χαρούμενη εκδήλωση και της παραλαβής ενός αναμνηστικού επαίνου έχουν και το κίνητρο της απόκτησης ενός από τα πέντε έπαθλα. Φέτος λοιπόν οι νικητές ήταν:

– Για το μεγαλύτερο αερόστατο: Ζαρκαδούλας Δ.
– Για το μικρότερο αερόστατο: Τσίγκρης Π.
– Για αυτό που πήγε πιο μακριά: Κοινότητα Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων
– Για το πιο πρωτότυπο: Τσίγκρης Λ.
– Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές: Κολιαντρής Σ. & Κολιαντρή Γ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, οι βουλευτές Δυτικής Αττικής κ.κ. Γεωργιος Κώτσηρας, Αθανάσιος Μπούρας και Ευάγγελος Λιάκος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, και η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Μεγάρων κ. Χρυσή Γκοσδή.

Το έθιμο αναβιώνει συνεχώς από το 2004 από την ομάδα μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, όπως επίσης και ότι διοργανώνεται άψογα, αποκλειστικά με τις φροντίδες μας που φτάνουν μέχρι και την πυρασφάλεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που συμμετείχε και υποστηρίζει το έθιμο καθώς και τα μέλη μας για τη διοργάνωση. Τα αερόστατα δίνουν ραντεβού την Κυριακή της Τυρινής του 2024. Και του χρόνου λοιπόν με τον Κούρο στο Κουρκούρι να πετάξουμε όλοι μαζί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button