Εκδήλωση-αφιέρωμα στον αείμνηστο ιδρυτή της Χορωδίας του Δήμου, Αλέξανδρο Ηλία

Εφέτος συμπληρώνονται τα 35 χρόνια από της Ιδρύσεως της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων και ο Δήμος διοργανώνει επετειακή εκδήλωση και παράλληλα θα απονείμει την δέουσα τιμή στον Ιδρυτή της, αείμνηστο Αλέξανδρο Ηλία, μαέστρο της επί χρόνια και αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:30 στο κτίριο του “Βυζάντειου Ωδείου” (πρώην κτίριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων) όπου στεγάζεται η Χορωδία στα Πευκάκια, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα μέλη της Χορωδίας την οποία διευθύνει η Μουσικός Μαριλία Ηλία, κόρη του αείμνηστου Ιδρυτή και μαέστρου της.

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για να τιμήσει την προσφορά και το συνολικό έργο του αείμνηστου Αλέξανδρου Ηλία, ο οποίος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 22 Οκτωβρίου 2009, θα δώσει το όνομά του στην αίθουσα συναυλιών στο συγκεκριμένο κτίριο τοποθετώντας τιμητική επιγραφή.

Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν πολλοί συμπολίτες παλαιά και νέα μέλη της Μικτής Χορωδίας και ξεχωριστά ονόματα καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής.

Στην εκδήλωση σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα τελεστεί Αγιασμός, Αποκάλυψη της Τιμητικής Επιγραφής της αίθουσας Συναυλιών, χαιρετισμός του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, ομιλία για το έργο του αείμνηστου Αλέξανδρου Ηλία υπό του πρώην Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γκίνη, χαιρετισμός υπό του κ. Αντώνη Οικονόμου, Προέδρου της Ενωσης Χορωδιών Ελλάδος, χαιρετισμός υπό του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής και Διευθυντού του “Βυζάντειου Ωδείου” κ. Σπύρου Μπερδελή και μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον γνωστό Συνθέτη Γιώργο Νιάρχο, την Μάρα Θρασυβουλίδου και τα μέλη της Παιδικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων υπό την διεύθυνση της μαέστρου Μαριλίας Αλ. Ηλία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button