Μεγάλη η συμμετοχή στον 20ο Ποδηλατικό Γύρο των Μεγάρων από τον «Κούρο» με πετυχημένη επίσκεψη – έκπληξη

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 διοργανώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων. Η εκκίνηση δόθηκε όπως πάντα στα γραφεία της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Ο Κούρος» στον «Φόρο» (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και ο τερματισμός στον χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ πίσω από την κεντρική πλατεία των Μεγάρων.

Δελτίο τύπου από τον «Κούρο» αναφέρει ότι η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή έγινε κυρίως μέσα στον αστικό ιστό των Μεγάρων. Το πέρασμα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές έχει σαν σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και ότι οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες των οδών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 250. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκτός από το ποδήλατο ήταν και το κράνος όπως αυτό γίνεται σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται από την ομάδα μας. Η φθινοπωρινή ποδηλατική βόλτα «φύλαγε» μία επίσκεψη – έκπληξη στις εγκαταστάσεις του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού στο στρατόπεδο Λοχαγού (ΠΒ) Δελαπόρτα, γνωστό σε όλους ως αεροδρόμιο Πάχης.

Κατά την επίσκεψη στο αεροδρόμιο έγινε παρουσίαση των αεροπορικών μέσων από τους πιλότους – χειριστές. Οι ποδηλάτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την αποστολή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τριών ελικοπτέρων καθώς και να λάβουν απαντήσεις στις απορίες τους. Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν άψογη καθώς και η συμπεριφορά όλων των επισκεπτών. Οι σκοποί της επίσκεψης ήταν η δυνατότητα γνωριμίας των αεροπορικών μέσων που συχνά βλέπουμε από μακριά σε έναν χώρο όπου χρειάζεται ειδική άδεια, και η σύσφιξη των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας με την Αεροπορία Στρατού.

Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης και θέλοντας να παρέχουμε κάθε αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με δύο πιστοποιημένους διασώστες και πλήρως εξοπλισμένο, ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει ακολουθώντας σε όλη την διαδρομή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
– Το αρμόδιο τμήμα τους Γενικού Επιτελείου Στρατού για την ευγενική αποδοχή του αιτήματος μας,
– Τον διοικητή του 2ου ΣΥΑΣ Συνταγματάρχη Πασχάλη Γκουντζίδη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες για την ξενάγηση και την φιλοξενία.
– Tον διοικητή και το προσωπικό του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους,
– Tη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (Λ.Ε.Μ.Μ.) για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας,
– Tον πρόσκοπο Ιωάννη Παπαγιάννη για την αμέριστη προσφορά του,
– Tο περίπτερο Θωμά και Κωνσταντίνας Λάμψα για την χορηγία πόσιμου νερού,
– Tο κατάστημα εμπορίου και επισκευής ποδηλάτων “Cycle” (Βυζαντίου 61, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Παναγιώτη Πάντου,
– Tην εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών “Your Consulting Partner Ltd” ιδιοκτησίας Γεώργιου Χαλόφτη,
– Tην επιχείρηση «Αγρόκτημα Μουστάκα»,
– Tο γυμναστήριο Fit Gym ιδιοκτησίας Νικόλαου Νικόλιζα και
– Tην ανώνυμη εταιρία εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων «Anats» για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση,
– Tον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας κ. Αντώνιο Σηφάκη για την παρουσία του,
– Tα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απεριόριστη και δωρεάν προβολή της δράσης μας,
– και τέλος τα μέλη μας για την άψογη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο την άνοιξη του 2023 με κέφι και δύναμη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button