Αυτοψία – διαμαρτυρία Βαρδαβάκη και Χοροζάνη στο κέντρο υγείας Μεγάρων

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΓΝ Θριασίου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΚΥ Μεγάρων

Σήμερα το πρωί στις 9:00, επισκέφθηκαν το κέντρο υγείας Μεγάρων, ο πρόεδρος εργαζομένων του Θριασίου γενικού νοσοκομείου κ. Μ. Βαρδαβάκης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Α. Χοροζάνης, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του κέντρου υγείας.

Ο κ. Βαρδαβάκης κατόπιν αυτοψίας και ενημέρωσης που δέχθηκε, διαπίστωσε χρόνια προβλήματα σε σχέση με την επάρκεια του προσωπικού που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του κέντρου, αλλά και στο ωράριο λειτουργίας του.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό, ενώ απαιτούνται 11 οργανικές θέσεις σε γενικούς γιατρούς και παθολόγους για τη βάση ασφαλούς λειτουργίας του κέντρου, αυτή τη στιγμή υπηρετούν ένας μόνιμος ιατρός και ένας αποσπασμένος περιφερειακός ιατρός από το Αλεποχώρι.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα του κέντρου υγείας Μεγάρων ως εμβολιαστικού κέντρου και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του προσωπικού για το σκοπό αυτό, διαπιστώνοντας κενό 8 θέσεων επισκεπτών και επισκεπτριών υγείας, ούτως ώστε, όταν έρθει η στιγμή των εμβολιασμών, να μην παρακωλυθεί η συνολική λειτουργία του κέντρου, «όπως συνέβη σε άλλα κέντρα υγείας της περιοχής» κατά δήλωσή του.

Ο κ. Χοροζάνης ερωτηθείς δήλωσε πως το πρόβλημα ομαλής λειτουργίας του κέντρου υγείας είναι χρόνιο αποδίδοντας ευθύνες τόσο στη διοίκηση του δήμου Μεγαρέων και στην περιφέρεια Αττικής, όσο και στο κράτος. Τόνισε την αναγκαιότητα συνολικής κινητοποίησης με σκοπό την επίλυση αυτών των προβλημάτων, μιας και η ιδιομορφία της περιοχής απαιτεί «και έχει ανάγκη από ένα κέντρο υγείας – μικρό νοσοκομείο».

Στο περιθώριο της συνέντευξης ο κ. Χοροζάνης μας δήλωσε, πως σύμφωνα με πληροφορίες και προβλέψεις του, από τα μέσα Μαρτίου η λειτουργία του κέντρου υγείας θα καθίσταται όλο και περισσότερο προβληματική με κορύφωση τον Οκτώβριο του 2021, όπου θα μιλάμε ακόμα και για αναστολή λειτουργίας του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button